Gassum

Purhus IF Bordtennis i Jyllandsserien

Tre seje herrer fra førsteholdet i Purhus IF Bordtennis, der fra foråret igen skal spille i Jyllandsserien. Fremsendt foto

Purhus IF Bordtennis har leveret flotte resultater i efteråret, hvor førsteholdet har spillet sig til en plads i Jyllandsserien, andetholdet kæmpede sig op i Serie 2, og så bød sæsonen også på flotte individuelle placeringer.

Purhus IF’s førstehold i bordtennis havde en god sæson i efteråret. Med en andenplads i Serie 1 er de nu rykket op i Jyllandsserien, hvor de skal spille i foråret. 

Mod topholdet Vester Hassing tabte de to gange kun 4-6. I de afgørende kampe om andenpladsen mod Tateni fra Aalborg spillede de uafgjort på udebane, men vandt så på hjemmebane 7-3. 

– Til denne kamp var der også en del tilskuere. Vi har altid nogle tilskuere til holdets hjemmekampe, fordi det altid er virkelig god bordtennis, der spilles i disse kampe, men til denne, afgørende kamp var der flere end normalt, fortæller Hans Mikkelstrup fra Purhus IF Bordtennis.

Holdet slog også det stærke hold, B75, fra Hirtshals i to kampe. På toplisten i puljen blev Lars Garsdal nummer to med 19 sejre i 24 kampe. Bjørn Thaarup blev nummer fire, og Tobias Brøndum blev nummer fem på toplisten. 

Flot comeback til andetholdet

Purhus IF’s andethold blev nummer to i Serie 3 efter et flot comeback.

– Efter første halvdel af turneringen lå holdet uhjælpeligt nummer sidst i puljen med kun ét point. Men i anden runde vandt holdet henholdsvis 8-2 og 7-3 over hold, de tidligere havde tabt 4-6 til; og holdet var tæt på at vinde over topholdet fra SISU/MBK fra Aarhus i sidste kamp, fortæller Hans Mikkelstrup.

Så efter nytår skal andetholdet spille i Serie 2. 

Bordtennisklubbens formand, Ejnar Jespersen, blev nummer et på toplisten med 13 sejre i 18 kampe. Hans søn, Simon Jespersen, blev nummer to på toplisten med 11 sejre i 18 kampe. Holdets tredjemand er veteranen Ole Balslev, som er blandt de ti ældste bordtennisspillere i Jylland. 

Hård opgave for tredjeholdet

Klubben har et tredje hold, der også spiller i Serie 3. Det består af Ole Søby, Iwan Høeg og Birgitte Bach. Men de har klaret sig knapt så godt, fortæller Hans Mikkelstrup.

– De var uheldige med lodtrækningen og kom i en meget stærk Serie 3-pulje. Så til foråret skal de spille om at undgå nedrykning, siger han.

Klubben savner børnehold

Til forårssæsonen tilmelder klubben et fjerde hold, der skal spille i Serie 5. Det vil bestå af garvede veteranspillere plus nogle nye spillere, men der er også et stort ønske om at etablere nye hold for børn, lyder det fra Hans Mikkelstrup.

– Desværre har vi ingen børn i bordtennisklubben i år, og det vil vi meget gerne have lavet om på, siger han.

Klubben har fire dygtige trænere, der står klar til at træne børnene, hver tirsdag fra klokken 18 til 19.30, og man man et barn, der brænder for at svinge battet, så kan man kontakte Hans Mikkelstrup på mail telefon 23 80 76 56 eller mail: hansmikkelstrup@post.tele.dk

 

Kommentarer