Debat og politik

Poul Rubach: Folkeskolen – hvor lang tid består den?

Debatindlæg af Poul Rubach, byrådskandidat for Radikale Venstre

Med børns/forældres vedvarende fravalg af folkeskolen – og den tilsvarende tilgang til privatskolerne – er folkeskolebegrebet sat under pres. 

I Randers kommune er der ca. 18-19 %, der fravælger den lokale skole, og det er et stigende problem, politikerne bør forholde sig kritisk til.

Årsagerne er bl.a.:
• Uro i klasserne, der er for store.
• For mange inkluderede elever til skade for alle parter.
• En lind strøm af nedskæringer og besparelser.
• Den ændrede skolestruktur, der gav lang transporttid til børn fra landet, hvor skolen blev lukket, eller amputeret.
• Den generelle usikkerhed over hvor folkeskolen bevæger sig hen.

Hvis fravalgs-udviklingen fortsætter og om få år nærmer sig 25%, kan vi vel ikke mere kalde det ”FOLKESKOLEN” i ordets oprindelige betydning?

Her bør politikerne stå sammen og lave en genopretningsplan.

Desværre står nogle politikeres holdninger desværre i skarp kontrast til befolkningens ønsker.

Jeg havde en skriftlig debat med Venstres spindoktor og kampagneleder 26. august, hvor jeg spurgte ham, om han ikke var bekymret for den fortsatte afvandring fra folkeskolen?

Han svarede ”Nej det er den enkeltes frie valg. Men det kræver en folkeskole med den bedste ledelse, lærere og pædagoger. Hertil kommer forældre med respekt og ansvar. Vi mener, at vi er på rette vej. En bremse er forældre, der er kritiske……….”

Jeg vil takke kampagnelederen for hans ærlige svar, og blot konstatere, at fra Venstres side får vi ingen hjælp til at genoprette folkeskolen, så det igen bliver den, der er rammen for næsten alle børns skolestart.

Som kuriosum skal lige nævnes, at Venstres begrundelse for skolestrukturen, netop var at få bremset elevflugten fra folkeskolen.
Forskellige partier og lister er nødt til at stå sammen, og særlig Radikale Venstre vil utrættelig fortsætte arbejdet for at forbedre alle børns skolegang. Det går vi til valg på.

Kommentarer