Randers By

Plankeværk fjernet på Shellgrunden, som nu skal forskønnes

Se billedserie Borgmester Torben Hansen glædede sig over, at der nu kan ske en forskønnelse af Shell-grunden i Havnegade. Fotoserie: Jan Szwed.

For tre år siden, i marts 2015, blev Shell-tanken i Havnegade revet ned. Siden har den stået tom som en uskøn plet i centrum af Randers, selvom ejerne dengang havde bebudet at forskønne grunden og få den solgt. Ingen af delene skete imidlertid, indtil Randers Kommune i år blev den nye ejer af grunden, og nu tager fat om forskønnelsen.

Det var derfor en glad borgmester, der i dag kunne markere, at man nu vil sætte handling bag ord.

– Det plejer at være første spadestik, jeg glæder mig til at tage, hvor alle spændt venter på at gå i gang med at bygge op. I dag er det anderledes. Ja, i dag er det faktisk det modsatte. Måske et det et “smadrestik”, vi tager i dag, indledte borgmester Torben Hansen, og fortsatte:

– Vi har et mål om at skabe en stærk sammenhæng mellem vores by og vores vand. Hvordan vi præcis skal skabe Byen til vandet, det får nogle gode bud på allerede om to måneder.

Men selvom der går mange år, før Byen til vandet bliver en realitet, vil Randers Kommunes udviklingsudvalg i næste måned tage stilling til, hvordan Shell-grunden kan forskønnes midlertidigt.

– Her kan vi afprøve idéer, gøre forsøg og blive klogere på, hvad der virker, mens vi tegner og regner på Byen til vandet, fortalte Torben Hansen.

Til slut fik borgmester og de fremmødte startet i nedrivningen af plankeværket med et fælles “sæt i gang” til folkene hos Nordkabel, der står for opgaven.

 

 

 

 

Kommentarer