Randers By

Planer om opførelse af Bilka i Randers endelig droppet

Mulighederne for at placere et Bilka varehus i Randers har i mange år været på tegnebræddet hos Dansk Supermarked. Nu tyder meget på, at den nye planlov har sendt planerne endelig i graven.

Den netop vedtagne planlov betyder nemlig, at butikker af Bilkas type ikke må fylde mere end 3900 kvadratmeter i områder uden for bymidten og maksimum 5.000 kvadratmeter i selve byen. Til sammenligning er hypermarkeder af Bilka’s type mellem 10.000 og 25.000 kvadratmeter.

”For De Samvirkende Købmænd er det en sejr af dimensioner, at der ikke åbnes op flere hypermarkeder i Danmark, ligesom kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i lokalcentre fastholdes på 1.200 kvadratmeter”, siger John Wagner, DSK’s adm. direktør, og fortsætter.

”Men det er helt og aldeles altafgørende, hvordan lovteksten, bemærkningerne til loven og ikke mindst vejledningen til kommunerne udformes. Vi håbede, at vi med dagens forlig ville få klarhed, men kampen synes nu at skulle fortsætte fra hushjørne til hushjørne, når aftalen skal udmøntes.”

John Wagner vil derfor ikke på nuværende tidspunkt vurdere konsekvenserne for butiksstukturen af de påtænkte ændringer.

Kommentarer