Asferg

Pernille startede som ungarbejder – nu overtager hun hele butikken

25-årige Pernille Edelgaard Serup med sønnen Calle på armen glæder sig til at slå dørene op til Min Købmand i Asferg, hvor hun, trods sin unge alder, faktisk kan fejre 10 års jubilæum, hvis man tæller det hele med. Foto: Gitte Hagsholm

Efter en turbulent tid og tre ugers nedlukning er Min Købmand i Asferg igen klar til at slå dørene op. Butikken genåbner på lørdag 23. juli – nu med lokale Pernille Edelgaard Serup som købmand bag disken.

Det lå ikke ligefrem i kortene for Pernille Edelgaard Serup, da hun for 10 år siden fik job som ungarbejder i købmandsbutikken i Asferg, at hun 10 år senere skulle komme til at stå med ansvaret for den lokale dagligvareforretning.

Hun startede som ungarbejder i 2012, da butikken efter Dagli’Brugsens lukning i 2010, genåbnede som en SPAR-butik, drevet af Hanne Degn og Finn Jensen, der også havde butik i Ravnkilde.

Vild udvikling

Pernille fortsatte med at arbejde i butikken efter hun fyldte 18, nu med større ansvar i butikken, blandt andet som ’nøglebærer’, og dermed ansvarlig for lukning af butikken om aftenen. Begejstringen for jobbet var så stor, at Pernille i 2015 valgte at gå i lære som salgsassistent. Hun nåede lige at færdiggøre sin uddannelse, inden Spar-butikken i Asferg gik konkurs i 2017. 10. marts 2018 genåbnede butikken som Min Købmand med Claus Fisker som forpagter, og her var Pernille med på holdet fra starten. Senere blev hun forfremmet til souschef, da Claus Fisker også blev købmand i Gassum.

I 2021 gik Pernille på barsel, og i maj i år vendte hun tilbage til butikken, hvor Claus Fisker måneden forinden af forskellige årsager havde meddelt sin afgang som købmand i Asferg.

– Det satte nogle tanker igang hos mig. Jeg er jo nærmest opvokset med butikken, og jeg kunne ikke bære tanken om, at byen skulle miste sin købmand, fortæller hun.

Lang proces

Selvom Pernille lige var vendt tilbage fra barsel, så lagde hun selv billet ind på at bevare den lokale købmand i Asferg.

– Det var en stor beslutning, men jeg har fået kæmpestor opbakning fra familie, venner og, ikke mindst, lokale Asfergborgere og trofaste kunder gennem mange år, så jeg var ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning, fortæller hun.

Opbakningen fik hun brug for, da juristeri, forhandlinger, logistik og praktik i forbindelse med, at overtagelsen ’trak tænder ud’.

– Det har været en lang proces med  mange udfordringer undervejs, men vi er i mål, og nu glæder jeg mig bare til at få kunder i butikken, lyder det fra den nye købmand.

Kunderne er første prioritet

Pernille har ikke lavet de store ændringer inden åbningen på lørdag.

– Vi har prioriteret at få gjort grundigt rent og repareret hist og pist. Og så har jeg flyttet lidt rundt på nogle varegrupper, men ellers har vi ikke lavet de store ændringer i butikken. For mig er det vigtigt, at der er varer på hylderne, og at kunderne får en god oplevelse, når de kommer ind i butikken, siger hun.

Butikken i centrum

Derfor har hun også fokus på at få butikken sat i spil i den positive udvikling, Asferg i øvrigt oplever.

– Jeg vil tage fat i foreninger, erhvervsliv og andre for at genvinde opbakningen til vores lokale butik, siger Pernille.

Min Købmand Asferg gen-åbner på lørdag. Det sker uden snoreklip og skåltaler, som Pernille ikke er meget for. I stedet vil der være rundstykker til de morgenfriske klokken 9 til 10 og grillpølser fra klokken 14.

Kommentarer