Assentoft

Pas på huset – det betaler sig

Man kan relativt enkelt forebygge store reparationer og spare dyre håndværker-regninger, hvis man giver dit hus et grundigt forårstjek.

Det betaler sig at slukke for computeren, komme op af sofaen og bruge foråret til at give huset et grundigt tjek efter vinteren. Med simpelt vedligehold kan man forebygge store reparationer og spare rigtig mange penge. Det siger GF Forsikring i Kronjylland, og giver dig fem gode råd til det forårsklare hus.

Endelig er foråret kommet, og en ny spirende udesæson banker på som afløser for vinterens sofahygge og serier på skærme.

Udesæsonen kan du med fordel skyde i gang med at give dit hus et forårstjek. Det pynter ikke alene at give dit hjem en kærlig hånd efter vinterhiet. En grundig, men simpel gennemgang af huset kan nemlig også forebygge store reparationer og spare dig for mange penge, lyder rådet fra GF Forsikring.

– I Kronjylland har vinteren måske ikke været den hårdeste, vi har oplevet, men foråret har til gengæld ladet vente på sig. Det sætter helt naturligt sine spor på dit hus, at vinteren har været lang, siger Lars Meier, afdelingsdirektør i GF Kronjylland.

Undgå dyr håndværkerregning

Derfor er det også en god investering at tjekke huset fra kælder til kvist. Det handler især om taget, tagrender og nedløbsrør, facader og brønde.

– Typisk er der tale om mindre skader på taget eller soklen, som man med lidt snilde selv kan ordne. Men hvis de her småproblemer ikke bliver opdaget i tide og taget hånd om, kan de desværre udvikle sig til at blive en rigtig dyr fornøjelse, fordi det bliver nødvendigt at ringe efter en håndværker.

– I sidste ende kan det, der startede som et lille problem udvikle sig til en skade. Og skaden dækker forsikringen måske ikke, fordi den skyldes manglende vedligeholdelse. Derfor anbefaler vi, at man lige starter udesæsonen med at gå huset grundigt igennem. Samtidig bør man også tjekke, om man har en god husforsikring med de rigtige dækninger i forhold til lige præcis ens hus, siger Lars Meier.

GF Forsikrings husforsikring har netop fået prædikatet “Bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk. GF Kronjylland har kontor i Randers.

Kommentarer