Randers By

Parkeringspladserne i Randers Midtby skal være mere intelligente

Randers Byråd har vedtaget en ny parkeringsstrategi for Randers Midtby. Strategien indeholder en række initiativer, der skal optimere brugen af de eksisterende parkeringspladser. Blandt andet skal der etableres et intelligent parkeringsinformationssystem.

På mødet den 31. januar 2022 har Randers Byråd vedtaget en ny parkeringsstrategi, der skal optimere brugen af de eksisterende parkeringspladser i Randers Midtby og sikre, at flere bruger pladserne i periferien af centerringen.

Der er både initiativer på kort og længere sigt, og de handler blandt andet om at ensrette parkeringsrestriktionerne, indføre gratis tidsbegrænset parkering for elbiler ved ladestandere, etablere holdepladser til varelevering, skabe gode oplevelsesruter for fodgængere til gågaderne samt at forbedre parkeringsforholdene for beboere i blandt andet Søren Møllers Gade-kvarteret.

Høringssvar fremrykker informationssystem

Et forslag til parkeringsstrategien har været i høring, og på den baggrund er det besluttet at fremrykke etableringen af et intelligent parkeringsinformationssystem.

Det betyder, at forvaltningen allerede i foråret 2022 vil udarbejde et projektforslag, som byrådet skal tage stilling til. Systemet vil synliggøre, hvor der er ledige parkeringspladser og hvor mange der er ledige.

Parkeringsstrategien bygger blandt andet på en kortlægning af udnyttelsen af parkeringspladserne. Kortlægningen har vist, at selv på tidspunkter, hvor flest parkeringspladser er i brug, er der stadig mere end 500 ledige p-pladser i midtbyen. Det er på den baggrund, at strategien fokuserer på initiativer, der skal optimere brugen af de eksisterende parkeringspladser.

Kommentarer