Debat og politik

Parforholdskursus – var det noget, I skulle prøve i 2017?

LÆSERBREV af: Flemming Østergaard, Fårup – Næstformand for Kristendemokraterne i Randers

Også i 2017 tilbyder Sundhedshuset gratis deltagelse i parforholdskurser, de såkaldte PREP kurser, og der er allerede nu udbudt fire kurser i første halvår af 2017 med plads til seks par på hvert kursus.
Det første hold starter allerede 18. januar 2017. Se nærmere for yderligere oplysninger på Randers Sundhedshusets hjemmeside.

Kurserne har nu været afholdt siden sommeren 2015. Indtil udgangen af 2016 har der været afholdt i alt 16 kurser med seks par på hvert kursusforløb. Evalueringerne fra deltagerne i kurserne har været rigtig positive herunder ikke mindst af undervisernes rolle fra Sundhedshuset i Randers. Stor ros til medarbejderne bag afholdelsen af disse kurser.

I Kristendemokraterne (KD) støtter vi varmt disse kurser, og vort fokus i KD var og er, at skabe tryghed for børnene med et sådant tilbud, fordi børnene ofte har det svært, når far og mor ikke har det godt med hinanden.

I KD håber og tror vi, at dette tilbud kan være med til, at reducere antallet af skilsmisser/brudte parforhold til gavn for i særlig grad børnene, som er de mest udsatte og sårbare. I de kommuner, som har et lignende tilbud, har det vist sig at have en rigtig god og positiv effekt.

Ved et fald i skilsmisserne / brudte parforhold, vil der være rigtig mange vindere ikke mindst børnene, forældrene, børnehaven, ‘fritteren’, skolerne, kommunen mv. Efter KD’s opfattelse, er det ikke et nederlag at erkende, at man har brug for hjælp. Vi mener derimod, at det er en sejr.

Vi håber, at de udbudte kurser i 2017, vil blive taget ligeså godt imod, som i 2016 og vi vil gerne opmuntre til, at gøre brug af dette flotte gratis tilbud fra Randers Kommune.

Derfor: Hold af – hold om – hold ud – hold ved.

 

Kommentarer