Randers By

På tidsrejse med WWF Verdensnaturfonden i Randers Regnskov på søndag

Randers Regnskov og WWF Verdensnaturfonden inviterer på søndag d. 20. juni børn og deres familier på en tidsrejse. Rejsen går tilbage til tiden før den sidste istid, hvor der både levede elefanter, næsehorn og hulehyæner i vores del af verden. Oplevelsen tager de besøgende tilbage i tiden for at engagere børnene i naturens fremtid. En natur de i høj grad er afhængige af.

Tidsrejsen i regnskoven er en oplevelse. En mission, som går ud på at finde ud af, hvorfor magiske dyr som elefanter, næsehorn og hulehyæner forsvandt fra vores del af verden. Gennem medrivende opgaver og spændende oplevelser får børn og deres familier ledetråde, som hjælper dem til at finde svarene. Og undervejs lærer de også om klimaforandringer og vild natur.

”Med en tidsrejse i Randers Regnskov forsøger vi at vise den vilde natur, som den så ud, før mennesker kom til og ændrede den for altid. Og vi drager selvfølgelig paralleller til nutiden, hvor klima-, natur- og biodiversitetskriserne raser. Vi skal ikke skræmme, men inspirere fremtidige generationer til, at vi skal stå sammen om naturen, så den vilde natur faktisk har en fremtid,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Kærlighed og nysgerrighed til naturen

Med tidsrejsen ønsker WWF’s børneklub, PandaClub, og Randers Regnskov at bidrage til børns viden om og kærlighed til den vilde natur. Den vilde natur og biodiversitet er en del af både WWF Verdensnaturfonden og Randers Regnskovs DNA, og det er derfor oplagt for partnerne at byde børn og forældre velkommen med en række aktiviteter, som skal skabe forståelse for de globale klimaforandringer og den vilde naturs udfordringer.

”Meningen med tidsrejsen er, at den, ved at se tilbage i tiden, skaber en nysgerrighed hos børnene for, hvordan fremtiden ser ud. Og den nysgerrighed håber vi selvfølgelig, at de vil holde fast på senere i livet. Vi tror på, at jo mere vi alle ved om naturen, jo bedre passer vi på den. Derfor tager dagens aktiviteter også udgangspunkt i, at vi skal give børnene en større forståelse af forskellige fortidige dyr og give et indblik i de faktorer, som gjorde, at de forsvandt,” siger Morten Mikkelsen, salgs- & marketingchef i Randers Regnskov.

En sjov og oplevelsesrig tidsrejse om et alvorligt emne

Det er ikke kun sjov og glade dage, der ligger til grund for arrangementet, men ganske alvorlige kriser, der blandt andet forårsager skovbrande, vandmangel, ødelæggelse af natur og udryddelse af dyrearter i hele verden. Blandt andet viser WWF’s Living Planet Report, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent.

”Naturen er presset i knæ, og naturkrisen er så voldsom, at alle er nødt til at trække i samme retning. Verden er klar til forandring, og naturen kræver det. Og vi tror på, at hvis vi giver børn nogle gode oplevelser, der samtidig bidrager til deres viden om verdens natur, så kan de være med til at gøre en forskel for fremtiden,” siger Bo Øksnebjerg.

Fakta

  • Søndag den 20. juni kl. 10-17 kan du og din familie komme på oplevelse i Randers Regnskov. Vi tager dig på en tidsrejse tilbage til tiden før den sidste istid. Dengang der levede både elefanter, næsehorn og hulehyæner i vores del af verden.
  • På tidsrejsen kommer du på en mission, som går ud på at finde ud af, hvorfor disse magiske dyr forsvandt. Gennem superfede opgaver og spændende oplevelser vil du få de ledetråde, som giver dig svarene. Og undervejs vil du også blive klogere på klimaforandringer og vild natur.
  • Er du klar til en sjov og lærerig dag i Randers Regnskov? Det håber vi, for vi glæder os helt vildt til at se dig!
  • For at få den bedste oplevelse, bør gæster medbringe mobiltelefon og høretelefoner.
  • Læs mere her.

Kommentarer