Randers By

Overskud hos Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik.

Forrige års underskud blev en enlig svale hos Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik. Selvom toplinjen ikke voksede i tandhjulsforretningen, lykkedes det at vende underskuddet til overskud i det netop offentliggjorte regnskab.

Årsagen er et skarpt blik på udgifterne uden at tabe fokus på den ambitiøse vækstplan, og resultatet før skat blev forbedret med 4 millioner kroner.

– Vi har rebet sejlene på omkostningssiden, og det betyder, at tandhjulsdriften har fået en markant forbedring. Vi har brugt færre lønkroner og haft færre omkostninger på salg og administration, og det er den væsentligste forskel, siger administrerende direktør Palle Martin, Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik.

Tandhjulsproducenten valgte eksempelvis ikke at genbesætte ledige stillinger, indtil man er kommet op i et højere gear, i løbet af året.

Stor stigning i ordreindgang

Direktøren er meget fortrøstningsfuld i forhold til indeværende år. For i løbet af det seneste års tid har virksomheden fået en række nye kunder ind. Samtidig er tidligere kunder kommet tilbage, mens eksisterende kunder oplever en større aktivitet.

– En rigtig stærk ordreindgang gør, at vores ordrebeholdning, da vi går ind i vores nye regnskabsår, er næsten 25 procent over sidste år, siger Palle Martin.

De nye kunder finder tandhjulsproducenten i industrisegmentet. Et andet vigtigt segment, marine og offshore, har stabiliseret sig med en svag fremgang efter en større nedtur over de seneste år.

Søsterselskab indlemmet i forretningen

Tandhjulsproducenten købte i seneste regnskabsperiode aktiviteterne i selskabet Fischer & Kamstrup A/S, og det betyder, at selskabet nu indgår i regnskabet for Randers Maskin- og Tandhjulsfabrik. Det nye forretningsben producerer målerhuse til vand- og varmemålere, og direktøren kalder forretningsbenet for en shop-i-shoppen.

– Når vi gør det på den måde, er det muligt at både synliggøre og fastholde det fulde fokus på vækst og indtjening i vores tandhjulsforretning, siger direktøren.

De nye aktiviteter ligger i tilknytning til Randers Maskin- og Tandhjulsfabriks fabrik i den sydlige del af Randers og bidrog positivt til det seneste regnskab.

Kommentarer