Randers By

Ordets dag og overrækkelse af årets “Spar Nord Karin Michaëlis Pris”

Det er næsten blevet en tradition. Ordets Dag, med foredrag, med salg af bøger af Randers-forfattere – lige fra de unge til de store gamle og med højdepunktet, prisoverrækkelsen af årets “Spar Nord Karin Michaëlis Pris”.

Ordets dag afholdes i år den 4. november, klokken 10-15 med temaet Børnelitteratur.

  • Sara Mygind, phd. Stipendiat ved Århus Universitet holder foredrag om børne- ungdomslitteratur.
  • Hardy Bach, som i 2013 modtog prisen for “Syv romantiske fortællinger”, som blandt andet indeholder en analyse af Karin Michaëlis´ hovedværk, “Træet på godt og ondt”, har nærlæst Karin Michaëlis’ måske mindst kendte børnebog, “Lotte Ligeglad”, som han taler om.
  • Ivan Stochholm viser og fortæller om den ældste børnelitteratur på Randers-egnen.

Der er foreløbig to indstillinger til prisen. Alle kan indstille en skribent, som skriver om Randers, og/eller som har tilknytning til Randers. Indstillingen skal gælde et bestemt værk, og skal ikke nødvendigvis være en nyudgivelse. Læs mere om indstillinger på hjemmesiden www.orddag.dk.

Karin Michaëlis

Den første Ordets Dag startede i 2010. Her havde man bl.a. besøg af Beverley Driver Eddy fra USA, som havde beskæftiget sig indgående med Karin Michaëlis.

Beverley udgav i 2003 sin store Karin Michaëlis-biografi på både engelsk og tysk. Kirsten Klitgaards oversættelse og bearbejdning af biografien udkom på dansk i 2013, og var bla. et af de konkrete spor, Ordets Dag og samarbejdet med Michaëlis Selskabet havde sat sig.

Karin Michaëlis fortjener den ære, det er at lægge navn til en litterær pris og den fornyede interesse for hendes forfatterskab og virke, som Ordets Dag har ansporet til.

Kommentarer