Kultur og events

Oplev Randers Kammerorkester i samspil med Det Jyske Musikkonservatorium

Foto: Randers Kammerorkester

Rutineret erfaring og ungdommeligt overskud mødes i et dynamisk og energisk samarbejde, når Randers Kammerorkester søndag den 10. april 2022 kl. 16.00 spiller sammen med en gruppe talentfulde studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium i Værkets Koncertsal.

Programmet indeholder Jean Sibelius’ Symfoni nr. 4, Richard Wagners Wesendonklieder og første sats fra en koncert for to klarinetter og orkester af Franz Krommer. David Riddell dirigerer, og som solister medvirker mezzosopranen Kirsten Voss og klarinettisterne Maria Jimènez Pardo og Iván Gómez Alonso. 

Nordisk vinter og sydens sol

De tusinde finske søer, det nordiske vintermørke og de uendelige granskove er altid til stede i Jean Sibelius’ musik. I hans Symfoni nr. 2 hører man også ekkoet af sydens sol og varme, som inspirerede ham under et ophold ved den italienske middelhavskyst, hvor han skrev de første skitser til værket. Ved uropførelsen i Helsingfors blev symfonien en stemme i kampen for et frit Finland forløst fra den russiske besættelse, der i et århundrede havde været landets skæbne. 

En kærlighedserklæring

Wesndonkliederne er Richard Wagners helt personlige kærlighedserklæring til Mathilde Wesendonk. Wagners musik til de fem sange rummer både det sarte bevægende, det brusende heftige og en uforløst melankoli ved den umulige kærlighed. 

Oprindeligt komponerede Wagner sangene med klaverledsagelse, men ved koncerten spilles de i et arrangement for mezzosopran og orkester af Andreas N. Tarkmann. Kirsten Voss, der i øjeblikket går solistklassen, vandt i 2021 Det Jyske Musikkonservatoriums interne solistkonkurrence og dermed også muligheden for at optræde som solist sammen med Randers Kammerorkester. 

To spanske klarinettister

I sidste sæson skulle de to vindere af Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence 2020 have spillet Franz Krommers Koncert for to klarinetter og orkester som en del af Randers Kammerorkesters sæsonprogram. Koncerten måtte desværre aflyses på grund af den generelle nedlukning. Som erstatning står første sats af Krommers koncert ekstraordinært på programmet med de to klarinet-solister Maria Jimènez Pardo og Iván Gómez Alonso, der begge oprindeligt er fra Spanien, men som har tilbragt sidste del af deres studier ved Musikkonservatoriet i Aarhus.

 

Kommentarer