Kultur

Oplev legendariske Burnin Red Ivanhoe på Turbinen

Pressefoto

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe spillet sig ind i både danske og udenlandske hjerter. På torsdag 19. oktober kan man opleve den ægte vare, når Folkemusik i Randers præsenterer det legendariske band på Turbinen.

Burnin Red Ivanhoe er et fast begreb i dansk musik. Altid genkendelig, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum. Det nye er – at der heldigvis ikke er ret meget nyt: Energien er usvækket og repertoiret langtidsholdbart. Burnin Red Ivanhoe er blandt de få bands i hele verden, der i levende live har stået distancen siden midt i 60’erne.

I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. De har spillet koncerter og været på turneer med blandt andre Incredible Stringband, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Black Sabbath.

De har desuden medvirket i mange både danske og internationale radio- og tv-programmer og i flere film. Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” fra 1969 har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967.

I mange år var Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret.

Lone Selmer har så med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans.

Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige burnin’ske ånd.

Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe; til koncerten på Turbinen bliver det Frands Rifbjerg bag trommerne og Assi Roar på bas der fastholder den linje.

Denne besætning sikrer både orkestrets traditioner og hele væremåde samtidig med, at der er garanti for det høje energiniveau.

Fælles for alle Burnin-job er – udover det klassiske sange – stor spilleglæde, musikalsk slagkraft, stor opfindsomhed og et uberegneligt sceneshow. Oplevelsen af at være der selv. Den ægte vare. Burnin Red Ivanhoe – mere end nogensinde!

Folkemusik i Randers glæder sig til at præsentere Burnin Red Ivanhoe på Turbinen.

Læs mere og køb billetter her

 

Kommentarer