Mellerup

Oplev glaskunst af Anne Flohr

Se billedserie

Fra barnsben har glaspuster Anne Flohr været kreativ. Hun har tegnet, malet, bygget, syet – ja, brugt sine hænder til alt muligt, fordi hun iboende havde en sans for form og farve.

På Aalborg Kunstskole dygtiggjorde hun sig inden for maleri, tegning og skulptur, samt endte med at uddanne sig som teknisk designer.

Ved et tilfælde kom hun tilbage i 1998 i kontakt med glaspuster Lene Højlund i Aalborg, og da hun besøgte Højlunds værksted og indsnusede atmosfæren, lydene og duftene, så fandt hun sin rette hylde: glaskunst.

I sommeren 2003 startede hun sit eget værksted i Lillevorde, på kanten af Lille Vildmose, og her går hendes familieliv og arbejdsliv op i en højere enhed.
Glas har liv; det er bevægeligt og blødt. I sit samarbejde med glasset får Anne Flohr ofte foræret en masse i selv processen med at forme den varme masse, der er 1140 grader varmt. Farverne i sig selv er et sandt eldorado.

Anne Flohr laver helst enkle ting med simple former uden for mange krummelurer. Det enkle design giver en længere holdbarhedstid, fordi man ikke bliver træt af at kigge på det. Hendes farvepalet spænder vidt i fint afstemte farver, der skaber glæde og fornøjelse hos betragteren.

Oftest blæser hun skåle, lysestager, vaser osv., men eksperimenterer også en del med støbning. Som kontrast til det altid glatte og skinnende blæste glas laver hun også sandstøbninger, som fremstår ru og rå.

Hendes håb er at kunne lave glas, som bekræfter menneskers i, at vores dagligdag er dejlig og farverig og fantastisk, og at det alt sammen kan gå i arv til næste generation.

I Nørhald Kunstforening er de glade for at kunne præsentere Anne Flohrs værker i en virtuel udstilling i perioden 14. april til 20. maj.

De sidste mange måneder har kunstforeningen været henvist på virtuelle udstillinger pga. covid-19, og de håber, at medlemmer, sponsorer og andre interesserede vil se Anne Flohrs udstilling på deres hjemmeside.

Kommentarer