Randers By

Oplev “Byen til Vandet” i den nye Havnegadeboks

I Aalborg har de gennemført det. I Aarhus har de gennemført det. Og hvis du ikke vidste det, så er flere kystnære byer over hele landet i fuld med gang det. Vi taler om kæmpemæssige infrastruktur- og anlægsprojekter, hvor havne- og vandområder inkluderes i de kommende mange års byudvikling.

I Randers begynder tankerne og idéerne nu langt om længe at tage konkret form. Byudviklingsplanerne blev første gang sat i søen i 2014 af det tidligere byråd, hvor det daværende projekt “Vision 2021” blev erstattet af en langt mere visionær og langsigtet plan, som blev døbt “Byen til Vandet”.

SE VIDEO NEDERST I ARTIKLEN

I går onsdag – i Randers Ugen – åbnede “Havnegadeboksen” på Dronningekajen, hvor man nu kan få et indblik i ideerne for området i form af både film, billeder og fysiske modeller, der visualiserer, at der hvor havnen ligger nu, er der om få år boliger, grønne områder, cafeer og masser af liv.

Byens borgere inviteres til selv at bygge videre på ideerne og komme med forslag til, hvordan byen skal udvikle sig. Det nye showroom holder officiel indvielse på lørdag den 18. august, men allerede nu kan man tage et smugkig.

Alle interesserede kan også tilmelde sig et borgerforum, som giver borgerne mulighed for at komme med ideer og kommentarer til projektet og løbende følge udviklingen på tæt hold. Medlemmer af det nyoprettede forum bliver desuden løbende inviteret til møder og workshops, når der er nyt om projektet – første gang i efteråret 2018.

Kommentarer