Kultur

Oplev artiske fortællinger i Nørhald Kunstforening 

Julie Bach. Pressefoto

Det er en verden af lys og stoflighed, der opstår, når Hardy Brix og Julie Bachs  kunstneriske universer mødes i denne udstilling med billeder, skulptur og objekt  installeret i foyeren på Mellerup Efterskole. Fælles for de to kunstnere er forbindelsen til det arktiske og en interesse for lys og stoflighed i deres værker. 

Julie Bach er optaget af rumlig form i bløde materialer. Som en visuel fortælling, hvor  lag af minder og referencer gemmer sig. I udstillingen ‘Transparente fortællinger’ vises den tekstile installation ’Træk vejret helt ned i fødderne’, samt nye værker hvor  materialet tarmskind indgår.

Det er et materiale inspireret af Julies grønlandske rødder og rejser i landet, hvorfra også hendes arbejde med åndehuller som magiske  passager stammer. 

Julie Bach. Pressefoto

Hardy Brix’ mange rejser til det arktiske har blandt andet afstedkommet en  nysgerrighed for at arbejde med isen rent fysisk. Ved at bruge isen i trykprocessen, involveres en af naturens iboende kræfter, nemlig iskrystallernes indre formsprog og  forvandlingsevne, som påvirker alt, hvad de kommer i berøring med. Den arktiske  proces opstår her på en mystisk og samtidig helt begribelig måde, hvor den gamle is  udfolder sig som en ny fortælling på papiret. 

Oplev samarbejdet mellem de to kunstnere ved ferniseringen lørdag den 24. februar klokken 14 til 16, hvor Nørhald Kunstforening traditionen tro er vært ved et lille glas, og efterskolens elever lægger musikalsk baggrund.

Udstillingen kan herefter opleves alle hverdage klokken 14 til 17 frem til 21. marts.

Hardy Brix med et af sine værker. Pressefoto

 

Kommentarer