112 og retsvæsen

Østjyllands Politi forbereder sig til påskeferien

Østjyllands Politi fortsætter den øgede patruljering henover påsken med særligt fokus på områder, hvor der muligvis vil komme mange mennesker.

Sommerhusområder, campingpladser, lystbådehavne, byggemarkeder, genbrugspladser, plantecentre, skove, stande, parker og iskiosker. Mulighederne for at mødes er mange, når man har påskeferie og vejret er godt, men i år skal det foregå med afstand og omtanke.

– Man skal huske, at myndighedernes retningslinjer stadig gælder – også selvom det er påskeferie, og omgivelserne måske er nogle andre. Det er vigtigt, at vi allesammen holder fast nu og ikke begynder at stimle sammen i byggemarkederne eller plantecentrene, bare fordi det er ferie, og vejret er godt – siger fungerende politidirektør, Marian Thomsen.

Politiet har de seneste uger haft flere patruljer på gaden, og den øgede patruljering vil fortsætte henover påsken.

– Vores fokusområde er at være synligt til stede i de områder, hvor vi forventer, at mange mennesker vil være samlet. Vores opgave er at sikre, at alle passer på sig selv og hinanden, og at man overholder reglerne ved ikke samles for mange på samme sted – siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Husk at indbrudssikre dit hjem
Påsken er traditionelt højsæson for indbrud i private hjem. Selvom ferien i år ikke går til udlandet, kan der stadig være mange, der planlægger at tage væk på ferie. Østjyllands Politi opfordrer derfor til, at man får indbrudssikret sit hjem, inden man pakker bilen.

– Mange har været hjemme i nogle uger nu, og der har været rig mulighed for at passe på sit eget og naboernes huse. Men hvis der de kommende dage er mange, der midlertidigt flytter i sommerhus eller i campingvogn, så vil det efterlade tomme huse, der kan friste indbrudstyvene. Så husk at få sikret dit hjem og få lavet en aftale med din nabo, inden du tager afsted på påskeferie – siger Klaus Arboe Rasmussen.

Fem gode råd – inden du tager på påskeferie:
Tilmeld dig nabohjælp og lav en aftale med naboerne om at holde ekstra øje med dit hus
Få det til at se ud, som om du er hjemme – lad opvasken stå, lad legetøjet ligge og få naboen til at parkere en bil i din indkørsel
Sæt værdifulde ting væk fra vinduerne, så man ikke kan se dem udefra
Lad være med at annoncere, at du er på ferie. Vent med Facebook- og Instagram-opslag til du er hjemme igenLås værktøj og haveredskaber inde, så tyven ikke kan bruge det til indbrud.

Kommentarer