Fussingø

Ønskelandet – set fra børnenes perspektiv

Se billedserie Det store tema for børneåbningen af Aarhus 2017 var Ønskelandet og den officielle Ønskelandet-sang er skrevet og sunget af Alberte Winding.

På Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue er åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 blevet fejret og børnenes fantasier og drømme har spillet en stor rolle i fortolkningen af Ønskelandet.

Børn over hele landet har fejret åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 under temaet Ønskeland. Også Susebørnene, som de store børnehavebørn hedder hos Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue har bidraget.

Fantasifulde bier med spræl i

— Vi startede med at tale om kultur og fantasi, så alle havde en idé om, hvad kultur kan være, fortæller Suzanne Sørensen der er pædagog i børnehaven.

— Herefter gik opgaven videre til at handle om bier.

I Randers indeholdt den lokale børneåbning af Aarhus 2017 nemlig en fernisering på 3 pixibøger, som børnehavebørn i Randers har været med til at lave. Den ene handlede bl.a. om Fantasibien Fifi.

— Vi så en masse film og billeder om bier, og derefter gik børnene ellers i gang med at tegne bier – både nogen der lignede rigtige bier og så de lidt mere fantasifulde, fortæller Suzanne med et smil.

Ønskelandet findes i Sønderbæk

Det store tema for børneåbningen af Aarhus 2017 var Ønskelandet og den officielle Ønskelandet-sang er skrevet og sunget af Alberte Winding. En sang Susebørnene på Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue efterhånden kan udenad.

Susebørnene har bidraget med flotte tegninger, hvorpå de har fortolket deres drømme og fantasier – deres Ønskeland. Og ganske som vi kender børn bedst, fik fantasien frit løb. Hurtigt voksede der slikkepinde i haven, pandekagerne kunne flyve, Ønskelandet var en minecraft-ø, der var sugemaskiner til grøn dej, tarzan baner og plads til alle ens venner. Uden tvivl et spændende slaraffenland.

De små kan også udtrykke og opleve kultur

I 4 måneder er kultur og kulturelle udtryksformer læreplanstema i børnehaven og vuggestuen.

— Her passer åbningen af Aarhus 2017 rigtig godt ind, fortæller Suzanne videre.

— Vi har i den forbindelse også arbejdet med cirkus i børnehaven, mens vuggestuebørnene har arbejdet med dukketeater. Vi prøver på ikke at begrænse os, men ser muligheder i det børnene drømmer om, så både vi og børnene får virkelig brugt vores fantasi  og drømme til at udtrykke os, både dramatisk og i billeder, slutter Suzanne Sørensen.

Børnenes tegninger er udstillet på stedet og fremvises for forældre til en fælles kaffedag for børn og voksne, hvor der hygges med kaffe og kage, snak og leg. En fast tradition på Fussingø-Egnens Friskole, Børnehave og Vuggestue.

Kommentarer