Randers By

Økologisk og vegansk hudpleje hitter hos Helsam

Arkivfoto.

Helsam Gaias Basar mærker tydeligt interessen for økologiske og veganske hudplejeprodukter blandt randrusianerne.

Det er ikke længere blot i køleskabet, at man finder økologiske og veganske produkter og varer. Randrusianerne går i stigende grad også efter produkter lavet med omtanke, når de vælger hudpleje.
Det ses tydeligt, at randrusianerne er blevet mere miljøbevidste, når de vælger diverse hudpleje- og skønhedsprodukter. Efterspørgslen i Helsam Gaias Basar er blevet markant større på produkter, der er lavet med omtanke.

Det fortæller Dorte Heitmann, der er autoriseret helsevejleder hos Helsam Gaias Basar på Erik Menveds Plads i Randers.

– Der er helt sikkert en tendens i, at kunderne vil være helt klare over, hvad de smører på huden, og det giver jo god mening, når man tænker på, hvor mange der går op i økologi i forhold til madvarer. Så det er jo skønt, at det fokus nu også ses her i skønhedsbranchen, siger hun.

Ønsker at sende de rigtige signaler

I dag er der hele 14 procent flere økologiske hudpleje- og skønhedsprodukter, der bliver solgt i Helsambutikkerne, end for blot tre år siden. Dog siger Dorte Heitmann, at det ikke altid kun er for miljøets skyld, at henes randrusianske kunder køber ind med omtanke.

– Jeg oplever, at flere og flere går op i at signalere, at de tænker på miljøet, og det gælder også, når de køber hudpleje. Mange har jo cremer og andre skønhedsprodukter stående fremme, og så vil de gerne have, at de produkter siger det rigtige om dem, siger hun.

Ifølge helsevejlederen kan det dog være en jungle at finde rundt i, hvilke hudpleje- og skønhedsprodukter der er økologiske og veganske. På Helsam.dk kan man finde en liste over de økologiske og veganske mærkningsordninger, man skal lede efter

Kommentarer