Kultur og events

Økodag: Se med i dag når køerne springer på græs

Økodag er en festdag. Foto: Økologisk Landsforening.

Økodag er forårets store festdag. De økologiske køer kommer ud under åben himmel og hele Danmark kan se med hjemme bag ved skærmen, når Økologisk Landsforening sender live på ‘I Love Øko’s’ Facebookside kl. 12.00.

3, 2, 1… NU.

Alle kan tælle ned, når de økologiske køer springer ud på græs kl. 12.00, når Økologisk Landsforening i dag sender live på Facebook – I Love Øko fra en gård i Midtjylland.

Hvert år plejer de økologiske gårde rundt omkring i Danmark at få besøg af op mod 200.000 gæster, der gerne vil være med til Økodag. Men på grund af det nuværende forsamlingsloft har Økologisk Landsforening, de økologiske mælkeproducenter og mejerier besluttet at gøre Økodag digital.

”Køerne skal på græs og det glæder vi også til – corona eller ej. Publikum kan desværre ikke være med fysisk, så derfor sender vi live, så alle stadig kan få oplevelsen af de glade, raske og sunde køer”, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening

Økodag har været afholdt siden 2005 og er en fejring af dyrevelfærden, da de økologiske landmænd hvert forår lukker deres dyr ud på græsmarken. Det er en af landets største forårsbegivenheder, hvor der traditionelt set har været flere tusinder gæster på besøg på de økologiske gårde.

Økologisk Landsforening sender live sammen med mejerierne. På hjemmesiden www.økodag.dk og via Facebook-siden ‘I love øko’, kan man holde sig orienteret.

Fakta

  • Økodag er den 18. april kl. 12.00
  • Udesæsonen varer fra april til november
  • Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them og Gläserne Meierei. Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

Kommentarer