Asferg

Nytårskoncert med mexikansk islæt i Asferg

Søndag 26. januar kan man opleve duoen 'Mex Marimba' i Asferg kirke. Pressefoto

Søndag den 26. januar klokken 19.30 inviterer Asferg Kirke til nytårskoncert med Javier Nandayapa, en af Mexicos førende marimbasolister.

På sin turné i Danmark danner Javier Nandayapa duo med den danske marimbasolist Kai Stensgaard. Duoen, som kalder sig ”Mex Marimba”, vil spille et varieret program med fokus på mexicansk musik.

Ud over marimba vil de to musikere også tage Kai Stensgaards nyopfundne musikinstrument, alufonen, i brug.

Javier Nandayapa er et stort navn i musiklivet i Mexico. Han har modtaget mange priser og turneret med stor succes verden over. Han har desuden skrevet en lærebog om marimbaen og dens tradition i Chiapas, den sydlige delstat, hvor marimbaen stammer fra.

Det Mexicanske Kulturministerium har udvalgt Javier Nandayapa som repræsentant for mexicansk musikkultur, og det er med til at støtte turneen i Danmark.

Kai Stensgaard er Danmarks internationalt anerkendte marimbasolist og en af pionererne inden for marimbaspil med seks køller, en teknik han har skrevet en lærebog over.

Kai Stensgaard har også bidraget til marimba-repertoiret ved sine egne kompositioner, for eksempel en koncert for marimba (med seks køller) og orkester. Han har indspillet syv CD’er og givet koncerter og masterklasser i blandt andet Europa, USA, Japan og Sydamerika. Hans koncert for marimba og orkester med titlen ”Ballet in Dark” har inspireret Den Kongelige Ballet til en koreografisk bearbejdelse.

Kommentarer