Randers By

Nyt tilbud om behandling af angst og depression hjemmefra

"Internetpsykiatrien" tilbyder behandling af panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression. Pressefoto.

Borgere i Region Midtjylland med angst og depression kan nu få behandling for deres lidelse i eget hjem over internettet.  

“Internetpsykiatrien” tilbyder behandling af panikangst, socialfobi, enkeltfobier og let til moderat depression.

Tilbuddet er gratis og kræver ikke forudgående henvisning fra en læge. Borgeren henvender sig på Internetpsykiatriens hjemmeside her, klikker på “anmodning” og udfylder et spørgeskema, som bliver gennemgået af psykologer i Internetpsykiatrien. Hvis psykologerne vurderer, at borgeren vil have gavn af tilbuddet, så indledes behandlingen med en videosamtale med en psykolog.

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen foregår derefter i et computerprogram, hvor borgeren gennemgår en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser. I behandlingen lærer man at arbejde med sine tankemønstre. Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Under hele forløbet bliver borgeren fulgt skriftligt af den psykolog, borgeren havde sin indledende videosamtale med. Behandlingen varer typisk 10-12 uger og afsluttes med endnu en videosamtale.

– Internetpsykiatrien er et godt supplement til de eksisterende tilbud, og fordi det er så fleksibelt og let tilgængeligt, så kan det måske hjælpe nogle af de borgere, der normalt ikke ville opsøge professionel hjælp, siger Jacob Isøe Klærke (SF), som er formand for Region Midtjyllands psykiatri- og socialudvalg.

Bygger på gode erfaringer

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet klinikken Internetpsykiatrien siden 2015. Erfaringerne har været gode og samtidig er der på klinikker i udlandet gjort lignende erfaringer.

Effekten af internetbaseret psykologisk behandling af angstlidelser og depression er ikke anderledes end ved traditionel terapi, hvor man mødes fysisk med en psykolog.

Tilbuddet om behandling af angst og depression gennem Internetpsykiatrien gælder i første omgang frem til udgangen af 2019.

Kommentarer