Kultur

Nyt program for folkeuniversiteterne i Randers, Rougsø og Norddjurs

Program for forår 2024. Foto: Randers Bibliotek

I program forår 2024 kan er der foredrag arrangeret af folkeuniversiteterne i Norddjurs, Rougsø og Randers. Forelæsningerne i Randers er arrangeret af foreninger og institutioner i Randers. I programmet står de praktiske oplysninger, hvem der har arrangeret, hvor man tilmelder sig eller om man bare kan komme uden tilmelding.

Nu kan du glæde dig til mange gode forelæsninger dette forår. Du vil kunne høre om: Dronningens gobeliner; Kunst i kirken; Medier, spindoktorer og politikere; Godsarkiver; Tallenes historie; England 1-2 Danmark; Mozarts liv og værker; Steen Steensen Blicher; Franciska Clausen og meget mere. Foredragsholdere er blandt andre Inger Nygaard Kaad, Edward Broadbridge, Leif V.S. Balthzersen og Roger Buch.

Offentlige foredrag i Naturvidenskab

Fakultetet Science and Technology ved Aarhus Universitet har i en årrække arrangeret og udbudt foredragsserien ’Offentlige foredrag i Naturvidenskab’ med naturvidenskabelige emner, hvor de nyeste opdagelser og erkendelser bliver formidlet af forskere, så alle kan være med.

I foråret 2024 bliver fem af foredragene livestreamet direkte fra Søauditoriet i Aarhus til Hovedbiblioteket i Randers og Kulturhuset i Langå. Du kan høre om ”Er parasitter og mikrober vores fjender?” – ”Jagten på den perfekte vejrudsigt” – ”Hvor længe kan vi og vores celler leve?” – ”Bomben” – og ”Menneskedyret Homo Sapiens”.

Der er gratis adgang til foredragene, men husk at bestille gratis billet på Randers Biblioteks hjemmeside, så biblioteket ved hvor mange stole, der skal stilles frem.

Forskningen ud til befolkningen

Folkeuniversitetet er en ikke-kommerciel organisation, der arrangerer forelæsninger om videnskabens teorier, metoder og resultater med foredragsholdere, der brænder for deres fag og som har lyst til at udbrede kendskabet til det. Programmet er udgivet med støtte fra Norddjurs og Randers Kommuner samt Randers Bibliotek.

Programmet kan fås på hovedbiblioteket, bibliotekerne i Langå, Randers Syd og Øst, bogbussen, Borgerservice, Randers Kunstmuseum samt Museum Østjylland i Randers.

Se mere på hjemmesiden www.randersfolkeuni.dk

 

Kommentarer