Erhverv

Nyt domicil for Vandmiljø Randers, Randers Havn og Beredskabet blev fejret med rejsegilde

Se billedserie Torsdag var der rejsegilde på Vandmiljø Randers' nye domicil på Ny Havnevej 20.

Betonelementerne er monteret, bygningen er rejst, og taget er lukket. Det blev i dag markeret, da Vandmiljø Randers inviterede til rejsegilde i sit nye domicil. Byggeriet, der ligger ved indgangen til det nye havneområde i Randers, forventes at stå færdigt i foråret næste år.

– Rejsegilde er en ældgammel tradition, som rækker langt tilbage i tiden, og som heldigvis stadig holdes i hævd. Rejsegildet er håndværkernes fest, og markerer milepælen, hvor murene er lavet, bjælkelaget er lagt og tagkonstruktionen er rejst – det punkt må vi sige, at vi er ovre på vores projekt, hvis vi kigger os lidt rundt.

Sådan indledte projektchef hos MT Højgaard, Mads Olsson, sin tale ved dagens rejsegilde, og fortsatte:

– Der skal lyde en tak til alle jer håndværkere, der har og har haft jeres daglige gang på byggepladsen. Det er jeres arbejde, der gør, at vi er her i dag, og I kan med stolthed se tilbage på de seneste fem måneders arbejde.

Det var dermed entreprenøren og håndværkerne der var i fokus, da Vandmiljø Randers’ inviterede til rejsegilde på byggepladsen på Ny Havnevej 20 i Randers torsdag.

– Det går rigtig godt fremad med domicilet og håndværkerne udfører et rigtig godt stykke arbejde. Det vil vi gerne takke dem for, og derfor holder vi rejsegilde i dag. Nu hvor bygningen er rejst, og vinduerne er ved at blive sat i, kan vi for alvor begynde at se visionen komme til live herude, siger Vandmiljø Randers’ direktør Peter Christensen.

Dagen blev markeret med taler, servering fra den klassiske pølsevogn, og med mulighed for at gå en tur inde i den nye bygning. Selvom domicilet stadig fremstår i rå beton, kunne man godt få en fornemmelse af etagerne, og ikke mindst nyde udsigten over det nye havneområde.

Omdrejningspunktet for byggeriet har fra starten været bæredygtighed og klimatilpasning.

– Gennem hele processen har der været fokus på ”fra vugge til grav” vurderinger af byggematerialer, genbrug, og klimatilpasning af grundens udearealer. Blandt andet vil vi nedsive al regnvand lokalt på grunden, og til det vil vi bruge forskellige LAR-løsninger, som enhver husejer kan lave derhjemme, fortæller Peter Christensen, der håber at omgivelserne vil inspirere domicilets besøgende til at etablere forskellige regnvandsløsninger på egen grund.

Men før udenomsarealerne står for tur, skal den grå bygning have lidt farve.

– Nu rykker byggeriet ind i den næste fase. I næste uge begynder vi at mure facaderne, og så skal vi i gang inden for, siger Mads Olsson, og fortsætter:

– Samarbejdet mellem MT Højgaard, bygherrerådgiver COWI, og Vandmiljø Randers går rigtig godt. Vi har haft en god, konstruktiv dialog igennem hele projekteringsfasen, og det forsætter her i byggefasen.”

Byggeriet af domicilet følger tidsplanen og Vandmiljø Randers forventer at kunne flytte ind i de nye lokaler i april 2024. Domicilet skal også huse Randers Havn, Forsyningsservice og Beredskab og Sikkerhed.

Kommentarer