Kultur

Nyt bæredygtigt lys i Underværkets Store Sal

Fremsendt foto.

Takket være støtte fra hhv. Nordea-fonden, Norlys og Randers Kommunes Sundheds-, idræts- og kulturudvalg er det lykkes Underværket at få udskiftet de gamle energislugende lamper med spritnye LED-lamper af mærket Cameo i husets Store Sal. Systemet er indkøbt lokalt ved Bambi Udlejning.

Udskiftning af lamper er første del i en plan om at revitalisere Store Sal, der blev indrettet i år 2000 samtidig med opførsel af bygningerne. Næste etape, der i fremtiden er klar til udskiftning, er lyddelen og inventar.

– Støtten, der lyder på i alt 135.000 kroner, betyder, der i uge 7 i år kunne monteres et system af lys til ethvert tænkeligt arrangement i Underværkets Store Sal – og det med op til 90 procent besparelse på el-regningen, hvilket luner i forhold kulturhusets strategi om at tænke bæredygtigt, hvor det er muligt, lyder det fra Annemarie Winther, leder af kulturhuset Underværket.

Store Sal har plads til 150 gæster på stolerækker til foredrag, 100 ved caféborde til koncerter, og der er mulighed for at omstille til teaterforestillinger. Salen bliver fast bliver brugt af Teaterskolen Kastali’a, Bluesnight, JazzRanders og Folkemusik Randers m.fl.

Målet er, at salen med den nye lyssætning vil tiltrække flere kulturaktører, ikke mindst i hverdagene. Annemarie Winther forklarer, at det med det nye lyssystem af mærket Camero bliver betydeligt lettere at afvikle forskellige arrangementer fra dag til dag.

– Altså, det handler blot om at prøve sig frem, så alle kan i princippet indstille det optimale lys.

Og lederen kan da også allerede berette om nye kulturprojekter i huset skabt af nye aktører i form af hhv. kortfilms-visninger og lyriklounge, begge dele med opstart i marts måned 2024.

Er du interesseret i de nye arrangementer, kan du tjekke Underværkets arrangementskalender på www.undervaerket.dk

 

Kommentarer