Randers By

Nye udendørs legeområder til børnene på Hobrovejens Skole

Én af Hobrovejens Skoles elever fik æren af at klippe den røde snor til stor begejstring for klassekammeraterne.

I går blev de nye legeområder på Hobrovejens Skole indviet. Samtlige 500 elever kan nu glæde sig til at udforske deres nye legeområder, hvor der både er aktivitetsbaner med plads til armgang og klatring og samtalestationer, hvor eleverne uforstyrret fra legen kan sidde udendørs og snakke.

Eleverne på Hobrovejens Skole kan nu glæde sig til at bruge frikvarterer og idrætstimer på deres nye og moderne legeområder. Her er der både plads til armgang, balanceudfordringer og udendørs hyggesnak.

Ét af skolens nye legeområder, som eleverne hurtigt kastede sig over efter indvielsen. Foto: Randers Kommune.

“Jeg er rigtig glad på børnenes vegne over, at de har fået så fine udendørs legeområder. Det er vigtigt, at vores skole understøtter en aktiv hverdag, hvor der er plads til bevægelse, fysisk udfoldelse og udeliv helt generelt. Her spiller gode udearealer en vigtig rolle, fordi de er med til at motivere børnene til at skabe udendørs lege og aktivitet, ” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

De nye legeområder er udarbejdet af virksomheden Kompan og er blevet til som led i den omfattende skoleudviklingsplan, hvor der i alt er afsat 270 mio. kr. til at modernisere, ombygge og renovere på en række skoler i perioden fra 2015-2020.

“Vi er så glade for det færdige resultat. Målet har været at skabe nogle udeområder, der udnytter vores plads på en måde, hvor børnene bliver fordelt mest muligt. Det vil sige, at vi både har fået hyggeområder til de ældste, der gerne vil kunne sidde uforstyrret og flotte aktivitetsområder til dem, der gerne vil brænde noget krudt af i frikvartererne, ” fortæller Mogens Bang Thomassen, der er skoleleder på Hobrovejens Skole.

Skolens nye, høje klatretårn. Foto: Randers Kommune.

De nye legeområder beløber sig i alt til 2,5 millioner og består blandt andet af en særlig aktivitetsbane, der er placeret lige op ad elevernes idrætshal. Og til dem, der har mod på højder, har skolen fået et kæmpe klatretårn på intet mindre end seks meter.

“Vi har faktisk flere ting i støbeskeen til efter sommerferien, når vi har fået drænet vores boldbane – så eleverne har endnu mere godt i vente til deres udeliv her på skolen. Og gode uderum er jo kun blevet endnu vigtigere det seneste år set i lyset af Corona,” siger Mogens Bang Thomassen.

Kommentarer