Albæk

Nye skilte: Kommune og borgere samarbejder om at øge trafiksikkerheden

Bent Eriksen, formand for beboerforeningen i Vestrup, Albæk og Østrup, har været med til at sætte nye trafikskilte op i Albæk, der skal skærpe bilisternes opmærksomhed og få bilisterne til at sænke farten.

Mange borgere oplever, at der køres for stærkt på vejene, hvor de bor. Det problem vil Randers Kommune sætte fokus på i et samarbejde med borgerne. De kan derfor låne opsigtsvækkende trafikskilte, som de kan sætte op i deres boligområde. Skiltene skal få bilisterne til at skærpe opmærksomheden og dæmpe farten.

De nye skilte med budskabet – Sænk Farten, hilsen din nabo-  kan beboere på villaveje, i boligområder og landsbyer låne i tre måneder ad gangen:

“Mange borgere føler, at der bliver kørt for hurtigt der, hvor de bor. Det vil vi gøre noget ved med denne kampagne. Den har en klar appel til bilisterne om at lette foden fra speederen og være mere opmærksomme,” siger Birgit Berggrein, ingeniør i Veje og Trafik i Randers Kommune og uddyber:

“Vi har erfaring med, at kampagner skaber en effekt i en periode. Derefter daler opmærksomheden og effekten. Derfor er det vigtigt, at flytte skiltene til nye områder og gentage kampagnerne for eksempel hvert år, så vil bilisternes adfærd ændrer sig over tid.”

Nye trafikskilte i landsby

I landsbyen Albæk satte en gruppe aktive beboere 10 skilte op langs hovedgaden i byen i slutningen af december 2020:’

“Det er en enkelt måde at signalere til bilisterne, at de skal sænke farten, når de kører gennem Albæk.  Selv om der er mindre trafik på grund af Covid-19, har beboerne i Albæk fornemmet en effekt. Der bliver ikke kørt helt så stærkt som før, skiltene blev sat op,”  siger Bent Eriksen, formand for beboerforeningen i Vestrup, Albæk og Østrup.

Selv om beboerne i Albæk er tilfredse med skiltene, har de ønsker om varige trafikregulerende foranstaltninger, da der i perioder kører mange lastbiler og landbrugskøretøjer gennem Albæk:

“De nye skilte er et fint tilbud.  Nu afprøver vi dem i en periode. På sigt ønsker vi at få etableret varige trafikregulerende foranstaltninger på grund af den tunge gennemkørende trafik,” siger Bent Eriksen.

Sådan låner du skilte

Oplever du og dine naboer øget trafikhastighed på jeres vej, og ønsker I at låne skiltene i tre måneder, kan I maile til vejeogtrafik@randers.dk.

Kommentarer