Navnenyt

Ny viceskolechef skal medvirke til at sikre en stærkere ledelsesmæssig støtte til kommunens folkeskoler

Lisbeth Schmidt Andersen er ansat som viceskolechef i Randers Kommune. Privatfoto

Lisbeth Schmidt Andersen er netop ansat som viceskolechef i Randers Kommune. Hun kommer med erfaring både som Børn og Unge chef i Aarhus, leder for skoleområdet i Herning, er tidligere skoleleder og har været medlem af hovedbestyrelsen i Danmarks Skolelederforening. Hun ser frem til at træde ind i en stilling med stort fokus på pædagogisk udvikling.

– Vi glæder os til, at Lisbeth Schmidt Andersen kommer til Randers Kommune. Hun har en særdeles relevant faglighed, stor ledelseserfaring og ikke mindst et stærkt fokus på at udvikle kvalitet, og så kommer Lisbeth med erfaring i at udvikle både den almene og den specialpædagogiske praksis, siger Morten Lyhne, skolechef i Randers Kommune.

Og det er netop i et tæt samarbejde mellem skolechef og viceskolechef, at der skal sikres en stærkere ledelsesmæssig støtte til kommunens folkeskoler og endnu mere kraft på udvikling af kvalitet og pædagogik.

Stillingen som viceskolechef er nyoprettet og de primære ansvarsområder bliver at bidrage til at føre ambitionerne i børne- og ungepolitikken og uddannelsespolitikken ud i livet. Fokus er på at gøre byrådets målsætninger og amibitioner for børne- og ungeområdet til virkelighed.

Viceskolechefen bliver nærmeste chef for en række skoleledere samt for Skolernes Udviklingscenter.

Blandt de første opgaver er at understøtte og bidrage til udviklingsprojektet “De fire spor” som dykker ned i kvaliteten i folkeskolen, læringssyn og også hvordan det specialiserede undervisningsområde skal se ud i fremtiden. Samtidig skal der ske en styrket indsats overfor skolefravær.

– Jeg glæder mig meget til at møde både ledelse og medarbejdere og sammen videreudvikle gode læringsmiljøer for alle børn. Jeg kommer med en tro på, at al pædagogisk udvikling skal kobles til den praksis der er på de lokale skoler, fordi det er tæt på børnene og i hverdagen vi skal finde inspiration til at udvikle kvaliteten og lære af hinanden, siger Lisbeth Schmidt Andersen.

Lisbeth Schmidt Andersen er 54 år og kommer fra en stilling senest som børn- og ungechef i Aarhus Kommune. Tidligere har hun arbejdet som centerleder for skoleområdet i Herning, skoleleder på Læssøesgade Skole i Aarhus og som viceskoleleder på flere folkeskoler. Oprindelig er hun uddannet folkeskolelærer og siden som kandidat i pædagogisk psykologi og taget efteruddannelse i ledelse.

Privat bor Lisbeth Schmidt Andersen i Brabrand ved Aarhus sammen med sin mand og bruger fritiden blandt andet på vandring, motionsløb og læser gerne både en god bog og faglitteratur.

 

Kommentarer