Randers By

Ny undersøgelse: 263.020 kr. billigere at studere i Randers frem for København

Arkivfoto.

De unges valg af studieby har en stor betydning for deres økonomi. I en ny undersøgelse foretaget af Lånio.dk har man sammenlignet huslejepriserne i 36 forskellige byer og slået det sammen med studerendes forbrug for at se, hvor langt SU’en rækker i de forskellige byer og hvor store udgifter de studerende står tilbage med.

De jyske byer dominerer listen over de billigste byer at studere i. Her finder vi blandt andet Grenaa, Skive, Lemvig og Sønderborg, men også Randers placerer sig som en økonomisk attraktiv by at bo i som studerende.

Set over hele linien, er der en markant forskel på huslejepriserne i de 36 byer, der indgår i undersøgelsen. Generelt kan det siges, at Sjælland har de dyreste huslejepriser og Jylland de billigste. København ligger nr. 1, Aarhus nr. 3, Odense nr. 7, Aalborg nr. 9, mens Randers placerer sig på listen som nr. 21 – og markant billigere end de største studiebyer.

Undersøgelsen viser, at der kan være op til 263.020 kroner at spare over en 5-årig periode, hvis man vælger at studere – eller blot bo – i Randers frem for København. Vælger man Randers frem for Aarhus sparer den studerende 160.432 kroner over 5 år alene på grund af huslejeprisen. For det beløb er der rigeligt plads til et studiependlerkort mellem de to byer.

Se det interaktive kort med tal fra de 36 byer.

Created by Lånio.dk

  Læs mere om Lånio.dk

  Læs mere om undersøgelsen

Kommentarer