Uddannelse

Ny skoleleder til Vestervangsskolen

Jakob Voldby er ny skoleleder på Vestervangsskolen. Privatfoto

Randers Kommune har netop ansat 47-årige Jakob Voldby som ny skoleleder på Vestervangsskolen. Han er uddannet lærer og har efterfølgende både taget en diplomuddannelse i ledelse og er i gang med en master i Ledelse af uddannelsesinstitutioner. Samtidig kommer han med 10 års erfaring i en skoleledelse og de seneste seks år har han været skoleleder i Jammerbugt kommune.

“Jeg hæfter mig især ved, at Jakob Voldby er optaget af elevernes læring og trivsel og af den videre udvikling af en skole i fællesskab med elever, forældre, bestyrelse, medarbejdere og andre interessenter. Jeg er sikker på, at vi med Jakob Voldby får en meget erfaren og dygtig skoleleder, som både kan sætte retning, og i fællesskab med andre skabe den rette fortsatte udvikling af Vestervangsskolen. Vi var et enigt og meget overbevist ansættelsesudvalg. Nu glæder vi os til at byde velkommen,” siger Jesper Kousholt, skolechef i Randers Kommune.

Jakob Voldby tiltræder den 1. juni og kommer fra en stilling som skoleleder på Skolecenter Jetsmark, hvor han både har været med til at skabe udvikling, profillinjer og i samarbejde med skolens personale, elever og bestyrelse at udvikle skolen. Personligt kendetegner tre ord Jakob Voldbys professionelle virke som skoleleder: Tillid, respekt og ordentlighed. Tre værdier, der matcher både Vestervangsskolen og Randers Kommunes værdier som arbejdsplads.

Med sig har Jakob Voldby stor erfaring i at skabe udvikling gennem involverende processer og at være undersøgende og eksperimenterende i forhold til, hvordan undervisning og den pædagogiske praksis bliver bedst mulig for at eleverne lærer, trives og udvikler sig mest muligt. Samtidig har han erfaring med udvikling af skoler både i forhold til at skabe fælles

“Jeg glæder mig til at starte på Vestervangsskolen. Det er en spændende skole, og et godt match for mig, fordi jeg også er optaget af, hvordan vi i fællesskab skaber en skole, hvor læring, elevernes trivsel og udvikling går hånd i hånd,” siger Jakob Voldby.

Privat bor Jakob Voldby i Aalborg med sin hustru og fem børn i aldersspændet 14-23 år. Han kommer fra Djursland. Ved siden af jobbet som skoleleder har Jakob Voldby været træner på eliteniveau i håndbold.

Kommentarer