Ålum

Ny provst med missionske rødder

Ny kvinde i spidsen for kirker og menigheder i den sydlige del af Randers Kommune er Birgith Nørlund Jensen (51), der kommer fra Nr. Galten-Over, Neder Hadsten og Vissing Pastorat

Randers Søndre Provsti har fået en afløser for tidligere provst Hanne Hjørlund. Ny kvinde i spidsen for kirker og menigheder i den sydlige del af Randers Kommune er Birgith Nørlund Jensen (51). Hun kommer fra en stilling som sognepræst i et stor-pastorat ved Hadsten med ikke færre end ni sogne. I sin nye stilling bliver hun udover sin tilsynsfunktion kun tilknyttet én kirke, Sct. Clemens Kirke. Det bliver noget mere overskueligt, reflekterer Birgith Nørlund Jensen i Randers Amtsavis, der bringer en portrætartikel af den nye provst.

Her kan man også læse, at Birgith Nørlund Jensen er født opvokset i Vestjylland og har rødder i det, hun kalder ”den lyse udgave af Indre Mission”, men i dag opfatter sit ståsted som den kirkelige midtbane. Hun er opvokset på en landejendom ved Ølgod – så langt ude på landet, at gymnasieårene, der blev tilbragt på Vestjydsk Gymnasium i Tarm, betød at hun måtte flytte hjemmefra i en alder af 16 år. Det var en religionslærer på gymnasiet, der inspirerede hende til at vælge teologistudiet. Da hun blev færdig på universitetet i 1995 fik hun stillingen i det daværende Nr. Galten-Over og Neder Hadsten og Vissing Pastorat. En stilling hun har været i lige indtil nu. Hendes nuværende ægtefælle, Peter Ulvsgaard, er hendes tidligere præstekollega samme sted. I alt har de fem børn, heraf den yngste søn på 14 år sammen.

Randers Amtsavis skriver også, at Birgith Nørlund blandt andet bruger fritiden på arbejdet som formand for Hadsten Højskole og i fritidshuset i Hegedal på Djursland.

Kommentarer