Navnenyt

Ny medarbejder i Havndal Sundhedshus: Her er plads til fællesskaber

Ulla Skov Aldahl er ansat som sundhedskoordinator i Havndal Sundhedshus. Foto: Randers Kommune.

Hvis beboerne i Havndal og omegn har idéer eller input til indhold i det kommende lokale sundhedshus, kan de allerede nu tage fat i Ulla Skov Aldahl. Den nyansatte sundhedskoordinator i Havndal Sundhedshus understreger, at sundhed også handler om trivsel og sociale fællesskaber.

Der bliver hamret, skruet, bygget, spartlet og malet i de lokaler, der snart danner ramme om det lokale sundhedshus for borgerne i Havndal og omegn. Alt imens arbejder Ulla Skov Aldahl for at få indholdet til at gå op i en højere enhed. Hun er nyansat sundhedskoordinator i Havndal Sundhedshus, hvor hun vil være til stede 2-3 dage om ugen.

“Med sundhedshuset kommer flere af Randers Kommunes tilbud tættere på borgerne i lokalområdet. Men samtidig skal huset rumme aktiviteter, som borgerne selv tager initiativ til. Vi har længe været i dialog med områdets beboere, og der er kommet mange spændende input, hvoraf langt de fleste kan realiseres”, fortæller Ulla Skov Aldahl, der er uddannet socialsygeplejerske og har arbejdet i Randers Sundhedscenter siden 2014.

Det er planen, at indholdet i Havndal Sundhedshus udvikler sig løbende i takt med borgernes ønsker og egne initiativer. Der er dog allerede en lange række aktiviteter i støbeskeen; blandt andet kommer der babycafé med sundhedsplejen, forskellige aktiviteter fra tandplejen og Havndal Børneby vil bruge lokalerne til lektiehjælp, fritidsaktiviteter og voksenkontakt.

Madam Blå er hjertet i huset

Det er vigtigt for sundhedskoordinatoren i Havndal Sundhedshus at understrege, at sundhed ikke kun handler om æbler, løbeture og rygestop. I sundhedshuset er der plads til alle typer af aktiviteter, der bare rimer på sundhed, trivsel og fællesskab.

“Et godt eksempel er caféen Madam Blå, som flere måske kender fra Aldershvile. Det bliver en slags hjerte i huset, hvor man for eksempel kan arrangere suppeaftener eller lave bage- og sylteaktiviteter. Sociale fællesskaber er mindst lige så vigtige for menneskers trivsel som sund kost og gode vaner – og der skal være plads til det hele i Havndal Sundhedshus”, siger Ulla Skov Aldahl.

Når Havndal Sundhedshus åbner, bliver der lavet en oversigt over aktiviteter i huset på hjemmesiden og fysisk i huset. Hvis man har spørgsmål, idéer eller input til indhold i Havndal Sundhedshus, kan man kontakte Ulla Skov Aldahl på tlf. 2490 5832 eller mail ulla.skov.aldahl@randers.dk.

Havndal Sundhedshus bliver indviet fredag d. 1. april 2022.

Kommentarer