Kultur og events

Ny madpris sætter fokus på nye ildsjæle i fødevarebranchen

’Den skarpe Kniv’ er navnet på en spritny mad-innovationspris målrettet mindre og up-coming ildsjæle i fødevarebranchen. Dansk Fødevare Forum uddeler prisen for første gang i år.

En helt ny madpris sætter fokus på ildsjæle i den danske fødevarebranche. Målet er at give innovationen et ekstra skub. 

Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, udtaler:

”Jeg glæder mig til at hylde initiativ og en visionær tilgang til fødevarer med prisen ’Den skarpe Kniv’. Her får fødevarebranchen endelige mulighed for også at skabe opmærksomhed omkring nye lovende og innovative ildsjæle i den danske fødevaresektor, der har mod, høj innovationsgrad, ambitioner og et potentiale til at gøre en forskel”

Hvem kan komme i betragtning til ’Den skarpe Kniv’?

Prisen er målrettet en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle som har den helt exceptionelle innovative mad-ide, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed – men som måske ikke (endnu) er økonomisk bæredygtig.

Der kan ikke ansøges om prisen. Det er branchens egen pris, hvor alle med tilknytning til den danske fødevaresektor kan indstille en prismodtager. Prismodtageren udpeges af en dommerkomité nedsat af Dansk Fødevare Forum.

Vinderen af ’Den skarpe Kniv’ vil ud over æren også modtage 25.000 kr., en meget skarp kniv fra FoodGear samt muligheden for fortrolig sparring i et af Dansk Fødevare Forums ledelses- eller innovationsnetværk.

Indstillinger

Kender du en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle, som skal være den første modtager af prisen ’Den skarpe Kniv’? Du indstiller efter ovenstående kriterier. Indstillingsskemaet, der findes på hjemmesiden www.foedevareforum.dk , skal anvendes.

Deadline for indstilling er den 14. maj 2021.

”Den skarpe Kniv” overrækkes i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsdag 2021 – dato annonceres senere.

Prisen uddeles på Dansk Fødevare Forums årsmøde til efteråret 2021. Dansk Fødevare Forums årsmøde trækker sædvanligvis rigtig mange deltagere fra fødevarebranchen til. De samles om spændende og aktuelle indlæg om innovative forretningstiltag samt gastronomiske udfordringer og netværk.

Kommentarer