Samfund

Ny indsats skal hjælpe børn med ‘ondt i maven’ – og deres forældre

Forløbet iKomet henvender sig til forældre, hvor Min Magiske Mave blandt andet er opbygget af moduler som barnet og forældrene løser sammen Foto: Colourbox

Inden længe kan familier få gratis hjælp til at knække koden til skolefravær og udfordringer i hjemmet. Med to gratis online forløb, målrettet henholdsvis børn og forældre, kan familierne få støtte på en ny og effektiv måde uden ventetid.

Når børn klager over ‘ondt i maven’, og det begynder at gå ud over skole, fritidsliv og venner, er gode råd dyre. Men efter sommerferien er der gratis hjælp at hente, når Randers Kommune åbner op for to nye gratis behandlingsforløb, Min Magiske Mave og iKomet, der skal hjælpe børnefamilier til bedre trivsel.

Behandling i børnehøjde

I samarbejde med Min Magi, og med støtte fra Ebbefoss Fonden, har Randers Kommune indgået et toårigt samarbejde om at implementere forløbet Min Magiske Mave. Programmet er målrettet børn i alderen 6-12 år, der lider af funktionelle mavesmerter.

– Vi ved, at mange skolebørn har ondt i maven, og at det går ud over deres faglige og sociale trivsel. Selvom vi i mange år har kendt til effektive behandlingsmetoder, har der bare ikke været noget tilbud, som målretter sig lige til den gruppe børn. Ind til nu. For Min Magiske Mave er lavet som en indsats i børnehøjde, der inddrager hele familien. Familierne guides gennem forløbet, som kan tilpasses med aftaler, der passer netop til dem, siger Anna Knakkergaard, læge og klinisk hypnoterapeut, stifter af Min Magi.

Min Magiske Mave er baseret på klinisk erfaring og forskning og består af seks behandlingsmoduler, der åbnes uge for uge. Hvert modul har animerede undervisningsvideoer og opgaver, som barnet og forældrene løser sammen. Temaerne varierer fra skole og fritid til søvn og selvværd. Herudover er der også hypnoselydfiler, som lærer barnet forskellige metoder til at få ro i kroppen, og mindske angst og bekymring.

Bliv mere sikker i forældrerollen

Udover et forløb målrettet børnene, har Randers Kommune også indgået et samarbejde med Center for ADHD, hvor forældre, der oplever at skælde for meget ud, eller har udfordringer med barnets temperament, kan få hjælp til at styrke relationerne mellem barn og voksen. Gennem iKomet, som er et online forældretræningsprogram målrettet familier med børn i alderen 3-11 år, kan forældre opleve større sikkerhed i forældrerollen, færre konflikter og mere nærvær. Forløbet kan især være en støtte til forældre til børn med ADHD eller lignende udfordringer, men kan anvendes af alle familier, der ønsker bedre trivsel og sammenspil i familien.

– Med Min Magiske Mave og iKomet kommer vi til at kunne tilbyde to stærke online forløb, der støtter både børn og forældre til bedre trivsel. Begge forløb kan startes med det samme uden ventetid, og det digitale format gør det nemt for familierne at lære og anvende teknikkerne, så det passer ind i familielivet. Det bliver en værdifuld ressource, som vi ser meget frem til at kunne tilbyde i Randers, siger Peter Mikael Andreasen, familiechef i Randers Kommune.

Randers Kommune melder ud i det nye skoleår, når forløbene bliver tilgængelige.

For interesserede forældre kan der læse mere om henholdsvis Min Magiske Mave på www.minmagi.dk og om iKomet på www.adhdcenter.dk/indsatser-og-programmer/ikomet

 

Kommentarer