Randers By

Ny borgmester Torben Hansen blev indsat med manér

Se billedserie Borgmester Torben Hansen her sammen med sin hustru Anne Marie Baadsgaard, datteren Kirstine og sønnen Rasmus. Familiens femte medlem Johanne, er pt bortrejst. Foto: Randers Netavis.

Fredag var der indbudt til indsættelsesreception for Torben Hansen, som fra den 1. januar er ny borgmester i Randers Kommune.

Klokken 13.45 blæste Randers Pigegarde borgmesteren og de mange gæster et stykke. De brave piger stod i kulde og blæst, men gennemførte programmet uden fejl.

– Når først vi spiller, er vi så koncentrerede at vi ikke fryser indskød trompetisten til Randers Netavis.

Receptionen skulle tage sin begyndelse klokken 13.00, men allerede før klokken faldt i slag var der lang kø udenfor af mennesker, som ville ønske Torben Hansen tillykke.

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt velkommen til de omkring 250 fremmødte. Herefter skulle det længst siddende byrådsmedlem overrække borgmesterkæden til Torben Hansen. Det blev gruppeformand Leif Gade, som fik æren af at sætte kæden om halsen på borgmesteren. Samtidig bad Leif Gade om, at Torben Hansen skulle sørge for at holde fast på den i mange år fremover.

Den afgående borgmester Claus Omann Jensen (V) indledte med at erkende, at borgmesterkæden klæder Torben Hansen. Men kun i fire år.

Claus Omann Jensen roste Torben Hansen og Socialdemokratiet for at føre en god og sober valgkamp, og gode debatter mellem de to borgmesterkandidater.

– Vi har i fællesskab fundet ud af, at en bred konstituering, hvor vi lytter til hinanden, og hver især giver os lidt, så får vi de bedste løsninger, sagde Claus Omann Jensen.

Den afgående borgmester sammenlignede byrådet med et orkester, som skal have en dirigent. Derfor overrakte han Torben Hansen en dirigentstok, i tillid til at han nok skal svinge dirigentstokken, så hele orkestret spiller smukt sammen de næste fire år.

Torben Hansen kvitterede med at sige, at han sikkert også vil få brug for dirigentstokken internt i Socialdemokratiet, mens andre havde opfordret ham til at give den videre til hans hustru.

Gruppeformand Leif Gade røbede overfor forsamlingen, at når der er brug for en snak, så tager han og Torben Hansen en tur til havnen i Udbyhøj, hvor de to har haft mange gode samtaler.

– Der er ingen tvivl om, at Torben ikke er en ”her-er-jeg” type, men en stille og rolig person. Men tag ikke fejl. Han kan godt skrue bissen på, hvis det er nødvendigt. Én af de ting, han ikke har det ret godt med, er hvis han bliver beklikket på sin hæderlighed. Men borgerne i Randers Kommune skal ikke være i tvivl om, at vi har en borgmester, hvor hovedet er skruet rigtig godt på, understregede Leif Gade.

Svend Bak, formand for Socialdemokratiets kommuneforening takkede Torben Hansen for indsatsen.

Tidligere medlem af byrådet, Malte Larsen takkede Torben Hansen for hurtigt at række hånden ud til samarbejde, da han og familien flyttede til Randers. Et samarbejde så fortsat eksisterer.

Sidste taler var borgmester Torben Hansen selv. Han konstaterede, at Randers var den kommune, hvor der var suverænt flest pressefolk, fordi pressen forventede at få smæk for skillingen.

– Men da Claus Omann Jensen og jeg sammen gik ned ad trappen, da aflyste vi festen for pressen. Men til gengæld er borgerne, virksomhederne, foreninger og medarbejdere i Randers stolte over den måde, som det hele foregik på påpegede han.

– For 48 timer siden var der sort sol inde fra kontoret. Over den blå bro fløj en stor stæreflok rundt. Og det er sådanne ting vi skal blive bedre til at fortælle om i Randers, at vi er den by i landet, hvor naturen er aller tættest på centrum. Tænk sig, at man kan gå fra byens rådhusplads og så i løbet af 10 minutter er nede i den største og mest fantastiske natur og fugleområde fremhævede Torben Hansen.

Han pointerede, at vejen til det Danmark vi kender i dag er brolagt med politiske kompromisser, og han udtrykte håb om, at det også vil blive tilfældet for Randers Kommune.

– Det vil være bedst for Randers og hele kommunen og bedst for medarbejderne tilføjede Torben Hansen.

Han havde konstateret en ægte vilje og politisk engagement, til at få løst nogle af de kæmpe udfordringer som kommunen står overfor. Derfor starter han allerede mandag morgen med kafferunder med hvert enkelt medlem af byrådet, for at få klarlagt gensidige forventninger.

– Det er vigtigt, at vi bygger videre på en samarbejdskultur, og det glæder jeg mig voldsomt meget til, afsluttede Torben Hansen.

Kommentarer