Navnenyt

Ny bibliotekschef i Randers Kommune

Lone Engel Westphall. Foto: Randers bibliotek

1. januar 2023 tiltræder Lone Engel Westphall som ny bibliotekschef i Randers Kommune. Hun bliver leder for Randers Hovedbibliotek, de tre lokale filialer i Langå, Dronningborg og Kristrup samt bogbussen, Fritidscenteret og Helligåndshuset med i alt 56 kompetente og engagerede medarbejdere. Lone Engel Westphall får nu ansvaret for at sætte retningen for Randers Bibliotek og sikre, at biblioteket fortsat er et af kommunens og regionens fyrtårne inden for kultur og litteratur.

Med 13 års bibliotekserfaring og herunder syv års ledelseserfaring har Lone Engel Westphall de optimale forudsætninger for at lede Randers Bibliotek, og det er en opgave, hun ser frem til:

– Jeg ser folkebiblioteket som en af de helt centrale kultur- og læringsinstitutioner i Danmark. Det handler både om at bringe viden, litteratur og oplevelser ud til borgerne, men også om at engagere os i de centrale velfærdsudfordringer, vi har. Her ser jeg, at biblioteket kan spille en vigtig rolle, som jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for, siger hun.

Lone Engel Westphall kommer fra en stilling som projekt- og udviklingschef i Sangens Hus i Herning. Tidligere har hun været afdelingsleder på Viborg Bibliotekerne i seks år, og hun har også en fortid som udviklings- og proceskonsulent på Herning Bibliotekerne.

Ifølge den nye bibliotekschef er Randers Bibliotek er stærk og betydningsfuld spiller i “biblioteks-Danmark”, og det er en af grundene til, at hun søgte stillingen.

Stærk faglighed til Randers Bibliotek

Lone Engel Westphall har en cand.mag. i Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet og en diplomuddannelse i ledelse fra VIA. Med sin faglige og ledelsesmæssige baggrund er hun godt forberedt, og Randers Kommune er glade for at kunne tiltrække en så kompetent leder til stillingen som bibliotekschef, mener Thomas Krarup, direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune.

– Det er en fagligt stærk og meget kompetent leder, vi har ansat. Det har været vigtigt for os, at vi kunne finde en bibliotekschef med et hjerte, som banker for folkebibliotekets kerneværdier, nemlig formidling af litteratur, viden og kultur, og som samtidig er ambitiøs på bibliotekets vegne, siger han.

Som leder af Randers Bibliotek kommer Lone Engel Westphall til at indgå i kommunens lederforum for kulturinstitutioner, ligesom hun bliver en central del af Randers Kommunes ansigt udadtil i kulturelle sammenhænge.

Lone Engel Westphall er 45 år og bor i Silkeborg med sine to børn. Hun elsker kulturelle oplevelser, men nyder også i høj grad at tilbringe sin fritid i naturen.

 

Kommentarer