Samfund

Nu rejses tiltale om drab og drabsforsøg mod kvindelig plejehjemsansat

Østjyllands Politi har nu rejst drabstiltale mod tidligere ansat kvinde på plejecentret Tirsdalen i kristrup.

En kvinde, som var ansat på plejecentret Tirsdalen i Kristrup, og som siden april har siddet varetægtsfængslet, er nu blevet tiltalt for drab af en beboer på centret samt yderligere syv forsøg på manddrab. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af Østjyllands Politi tirsdag morgen.

Ifølge anklageskriftet har den tiltalte under en af sine vagter i februar i år givet en ældre kvindelig beboer et lægemiddel, der endte med at hun døde nogle dage senere. Angiveligt skulle den ansatte også i februar have givet tre andre beboere farlig medicin, så de efterfølgende måtte indlægges. De øvrige tre drabsforsøg skulle ifølge tiltalen have fundet sted i starten af marts i år.

Fra specialanklager ved Østjyllands Politi, Jesper Rubow lyder det:

– Vi har ved anklagemyndigheden gennemgået det omfattende efterforskningsmateriale, som politiet har udarbejdet under efterforskningen, og det er vores beslutning, at der med baggrund i materialet skal rejses tiltale mod kvinden.

– Hun er tiltalt for et manddrab og derudover for syv forsøg på manddrab begået ad flere omgange mod to mænd og en kvinde, som stærkt svækkede blev indlagt til behandling. Derudover tiltales hun blandt andet også for at have stjålet medicin fra flere beboere på plejehjemmet. Nu er det op til retten at vurdere sagen, lyder det videre fra anklageren.

Derudover ønsker anklagemyndigheden ikke at kommentere yderligere på sagen, før den har været for retten. Sagen kommer til at køre som en nævningesag ved retten i Randers over flere retsmøder i januar og februar.

Kommentarer