Samfund

Nu kan du igen gå på biblioteket i Assentoft

Centerleder Steffen Nielsen og Henrik Secher Nielsen, Randers Bibliotek, ved det nye bogtårn i Assentoft Kultur- og Fritidscenter. Foto: Randers Bibliotek

Siden midten af marts måned har borgerne i Assentoft kunnet låne og aflevere bøger i Assentoft Kultur- og Fritidscenter.

“Prøv at se den her Lamborghini!” – “Der er Zlatan!” – “Årh, Ternet Ninja!”

En gruppe drenge på 7 og 8 år flokkes om bogtårnet i forhallen til Assentoft Kultur- og Fritidscenter, lokalt bedre kendt som Assentoft Hallerne. De har netop haft en idrætstime, og mens de venter på deres klassekammerater, udforsker de indholdet på hylderne. 

– Der kommer rigtig mange mennesker i hallen, og det er en fantastisk idé at placere et lille bibliotek her. Vi er glade for at kunne tilbyde borgerne noget mere kultur, og jeg håber, at det bliver brugt rigtig meget, siger centerleder Steffen Nielsen.

Det nye bibliotekstilbud består af cirka 200 bøger, der inkluderer både magasiner, skønlitteratur og fagbøger foruden en del børnebøger. Randers Bibliotek sørger for at opdatere udvalget løbende, så det passer til målgruppen.

– Både børn og voksne må bruge bøgerne uden at låne dem, når de opholder sig i hallen, medborgerhuset eller caféen. Man kan også låne materialerne med hjem via app’en “Biblioteket”, og på samme måde kan man aflevere dem igen, fortæller Henrik Secher Nielsen, koordinator for Materialer og Flow på Randers Bibliotek.

Formålet med bogtårnet i Assentoft er at gøre bibliotekstilbuddet så tilgængeligt som muligt for borgerne lokalt. Samtidig fungerer det som supplement til Bogbussen, der fortsat vil holde ved Sundhedscenteret og ved Netto på Park Allé en gang om ugen.

 

Kommentarer