Spentrup

Nu er det discount`me nok!

Debatindlæg af Mogens Nyholm, byrådsmedlem Radikale Venstre, Randers Kommune.

I en meget aktuel sag i det nyoprettede Udviklingsudvalg har Radikale Venstre i Randers Kommune sagt Ja til at to eksisterende discountbutikker får lov til at udvide deres butiksareal en smule.

Modsat andre partier (Venstre og socialdemokraterne) siger vi Nej til flere nye discountbutikker, for vi Radikale mener klart, at vi har rigeligt af denne butikstype. Vores Nej skal også ses som en konsekvens af, at vi ønsker en varieret butiksforsyning, hvor der planlægges for at der også skal være plads og rum til supermarkedsbutikker.

Modsat Venstre og socialdemokraterne siger vi Radikale også Nej til at Føtex får lov til en udvidelse fra 3500 kvadratmeter til 5000 kvadratmeter. Radikales Nej skal ses som et forsvar af, at vi ikke ønsker længere mellem dagligvarebutikkerne i den nordlige Randers, samt bevidst hensyntagen til dagligvarebutikkerne i Spentrup, Harridslev, Gassum, Fårup og Gjerlev.

Ærlig talt. Der er jo rigeligt med discountbutikker i vores kommune, – billedligt talt så er der så mange discountbutikker at man næsten kan fordre grise med dem – og (pris)konkurrencen mellem dagligvarebutikkerne er ekstrem hård; ønsker man en varieret butiksforsyning, samt at der ikke er for langt mellem købmandsbutikkerne, ja så må byrådsflertallet trække i håndbremsen med hensyn til discountbutikkers fremmarch – og det er nu!

Derfor har Radikale Venstre bedt om at Udviklingsudvalgets beslutning prøves i byrådet med det gode håb, at byrådsflertallet deler vores synspunkter med hensyn til en butiksudvikling i Randers, hvor der både er priskonkurrence, variationer i butikstyper og der også tænkes på nærhed.

Kort og godt. Vi håber på at dele af Udviklingsudvalgets beslutninger omgøres.

Kommentarer