Debat og politik

NEJ TAK TIL NATURNATIONALPARKER!

Af Frank Nørgaard, Medlem af byrådet, Dansk Folkeparti

  1. september blev et forslag fra undertegnede og Dansk Folkeparti nedstemt af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Velfærdslisten og Beboerlisten – et forslag som skulle fortælle Miljøminister Lea Wermelin (S), at drømmen om Naturnationalparker er et misfoster undfanget på en Københavnsk skrivebord, og at vi i Randers Kommune ikke ønsker at ødelægge Fussingøskovene med hegn, sultende dyr, lemlæstede træer og en ikke eksisterende adgang for skovens mange brugere.

Hoved påstanden fra de politikere som stemmer for kunstig natur krydret med elendig dyrevelfærd var, at vi i virkeligheden ikke selv kan bestemme, da det er statens arealer i Fussingø… korrekt, men ved fælles hjælp fra de efterhånden mange kommuner som har været modige nok til at sige fra, så er jeg sikker på, at man ville trække følehornene til sig, og gentænke hele ideen om (natur)nationalparker. Denne tanke bakkes op af artikel i @danske kommuner nr. 17, hvor Miljøministeren indrømmer, at man ikke har en plan hvis kommunerne siger NEJ TAK til hegn…

Randers borgmester, Torben Hansen (S) og den øvrige venstrefløj burde stå sammen med Rebild, Læsø, Thisted, Skagen, Silkeborg, Gribskov, Tønder, Varde og sikkert mange flere om et ”NEJ TAK” til hegn om kunstig natur.

 

Frank Nørgaard
Byrådsmedlem og kandidat for Dansk Folkeparti, Randers Kommune

Kommentarer