Assentoft

Nedlæg våbnene og få frit lejde

Har du et våben liggende, som du gerne vil af med, så har du nu chancen for at aflevere det straffrit og anonymt på politistationerne i Randers, Aarhus og Grenaa.

En landsdækkende frit-lejde-kampagne starter i dag og fortsætter hele juni ud.

I Østjyllands politikreds kan du aflevere dit våben på tre politistationer

  • I Randers på Dragonvej 1 – i tidsrummet kl. 10 – 14
  • I Aarhus på Ridderstræde 1 – i tidsrummet kl.9.30 – 21.30
  • I Grenaa på Nordhavnsvej 1 – i tidsrummet kl. 10 – 14

Sidste gang, der var frit lejde til aflevering af våben, var i 2013. Her modtog Østjyllands Politi knap 1800 våben fra forskellige borgere.

I dag er de første borgere allerede begyndt at indlevere våben, og politiinspektør Jan Andersen håber på, at mange østjyder igen vælger at benytte lejligheden til at komme af med deres våben.

– Hver gang vi får indleveret et våben, er der et våben færre i samfundet. Et af fokuspunkterne med frit lejde er at dæmme op for de kriminelles adgang til våben. Så vi håber, at rigtig mange borgere i Østjylland vil benytte sig af muligheden for komme af med deres våben i juni, siger Jan Andersen.

Østjyllands Politi opfordrer borgerne til at komme med deres våben forsvarligt pakket ind, så det ikke skræmmer andre unødigt. Hvis man er i besiddelse af sprængstoffer, skal man kontakte politiet på tlf.114 og aftale nærmere.

Våbnene kan som udgangspunkt aflevere helt anonymt uden, at man skal opgive navn.

Straffen for ulovlig besiddelse af skydevåben og eksplosivstoffer blev i maj fordoblet fra ét til to års fængsel. Derfor kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke får afleveret sit våben.

Kommentarer