Randers By

Naturstier gøres klar til Gudenåløbet

Stierne langs Gudenåen bliver klargjort inden den 10. juni. Pressefoto

Naturplejere fra Randers Kommune har travlt med at studse og trimme græsset på stierne langs Gudenåen, så de er klar til at byde store og små cyklister velkommen til Danmarks smukkeste cykelløb, Gudenåløbet.

Det traditionsrige cykelløb ruller for sjette år i træk søndag den 10. juni. Ruten leder deltagerne rundt om Danmarks længste flod på en 27 kilometer lang cykelrute. På en del af strækningen cykler rytterne ovenpå diget ved Hornbæk Enge. Her får det høje saftige græs på digerne et klip med saksen, inden cykelløbet løber af stablen.

– Vi klipper græsset, så det bliver lettere at cykle på naturstien. Cyklisterne kan derfor koncentrere sig om at dufte, se og sanse den smukke natur og samtidig opleve det varierede fugleliv på engene, fortæller Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Cykelløb for alle

Der er to pitstop på ruten med vand og frugt til deltagerne. Ved målstregen er der opstillet store telte, hvor deltagerne kan bestille en ret varm mad som afslutning på turen:

– Gudenåløbet er for alle. Er du til sved på panden og syre i benene, kan du cykle stærkt op ad bakkerne, og er du til et hyggeligt motionsløb med socialt samvær, kan du stoppe op og nyde naturen og gå op ad bakkerne på den sydvendte del af ruten, siger Birgit Berggrein.

Fakta

  • Gudenåløbet skydes i gang søndag den 10. juni klokken 13. Der er start og målsted ved IFA ´s klubhus i Stevnstrup. Adressen er Stationsvej 34, 8870 Langå.
  • Løbet er 27 kilometer langt. På ruten er der to pitstop med forplejning.
  • Der er et tilmeldingsgebyr på 40 kroner for en voksen og 20 kroner for et barn under 10 år.
  • Tilmelding og betaling på www.randerscykelby.dk.
  • Deltagerne kan bestille en varm ret mad, der står klar ved mållinjen efter Gudenåløbet. Bestilling og betaling af mad på www.randerscykelby.dk.
  • Gudenåløbet arrangeres af Randers Cykelby i et samarbejde med idrætsklubben IFA i Stevnstrup.

Kommentarer