Debat og politik

Naturreservat skal gavne trængt natur og booste grøn turisme

En vifte af politikere fra forskellige partier og lister vil gøre Randers Kommune til et tilløbsstykke for vildere natur i Danmark. Vi vil arbejde for etableringen af et 10 kvadratkilometer stort naturreservat i Fussingø-området, hvor naturen får lov til at blive vildere og meget mere oplevelsesrig med vildheste og bisoner: NATURnationalpark Fussingø.

Et netværk af byrådskandidater fra Socialdemokratiet, Beboerlisten, SF, Velfærdslisten, Alternativet, Enhedslisten, Radikale Venstre og Sociallisten står sammen om at gøre Randers til foregangskommune for at løfte trængte naturværdier. Dansk natur er desværre trængt på mange fronter, fordi vi ikke reserverer arealer, hvor naturen får lov til at være naturligere på egne præmisser. Det kan vi gøre uden konflikter mellem landbrugsinteresser og naturhensyn, hvis det sker på de statsligt ejede arealer ved Fussingø.

Derfor vil vi gøre en forskel for naturen i Randers Kommune og efter valget undersøge mulighederne for at etablere Naturnationalpark Fussingø: 10 kvadratkilometer natur, hvor skovene får lov til at slippe for motorsavene og fremadrettet udvikle sig naturligt til gavn for alle skovens arter og samtidig byde på rigere oplevelsesmuligheder for kommunens borgere og turister.

Vi vil gå i en konstruktiv dialog med Naturstyrelsen og tage kontakt til private fonde om en fondsfinansering af projektet og dermed sætte Randers Kommune endnu tydeligere på danmarkskortet. Meget gerne i et tæt samarbejde med andre partier samt Randers Regnskov, der i forvejen har den regionale ekspertise og stor erfaring med naturarbejde på højt internationalt niveau.

Vi forudser, at projektet på linje med Randers Regnskov kan tiltrække turister til kommunen og samtidig være et nationalt fyrtårnsprojekt for, hvordan dansk naturtilstand også andre steder kan forbedres gennem lignende projekter.

Håbet er, at yderligere arealer kan inddrages på kortere eller længere sigt via opkøb.

Netværket består af:

Torben Hansen, Socialdemokratiet
Henrik Leth, Socialdemokratiet
Kim Kristensen, Beboerlisten
Henrik Konradsen, Velfærdslisten
Tine Vinstrup, Velfærdslisten
Kalle Nielsen, Enhedslisten
Signe My Scharling Bernberg, Socialistisk Folkeparti
Mette Guldhammer Øllegaard, Alternativet
Hans Toftdahl, Radikale Venstre
Palle Bertelsen, Sociallisten
Pia Christensen, En bæredygtig Randersegn

Kommentarer