Udbyhøj

Naturparkplanen for Naturpark Randers Fjord er nu i høring

Randers Fjord er et omdiskuteret emne i Randers Byråd. Pressefoto

Randers Byråd har på mødet den 22. maj besluttet at sende naturparkplanen for Naturpark Randers Fjord i offentlig høring i fire uger. Naturparkplanen skal bane vejen for, at området i og omkring Randers Fjord kan blive certificeret som en af de Danske Naturparker.

Fra den 23. maj og frem til 20. juni er det muligt for alle at kommentere naturparkplanen for Naturpark Randers Fjord. Det har byrådet besluttet på mødet den 22. maj 2017, hvor planen blev sendt i offentlig høring i fire uger.

Unik natur

Det 293 kvadratkilometer store område i og omkring Randers Fjord rummer en bred vifte af forskellige naturtyper. Her er unikke naturoplevelser, spændende kulturhistorie og fantastiske muligheder for friluftsliv og oplevelser. Og siden 2011 har Randers og Norddjurs kommuner i samarbejde med VisitRanders, Destination Djursland, LAG Randers-Favrskov og LAG Djursland arbejdet målrettet på at blive certificeret som en af de Danske Naturparker.

Det er Friluftsrådet, der udpeger naturparkerne, og naturparkplanen er her afgørende for, at området kan blive certificeret. Naturparkplanen beskriver de kommende års udviklingen inden for emnerne natur, kulturhistorie, formidling, friluftsliv, erhverv og turisme, og naturparkplanen er således med til at sikre, at der bliver ved med at være fokus på at udvikle området som naturpark

Naturpark fra 2018

Når høringen af naturparkplanen er afsluttet, vil høringssvarene blive bearbejdet, og den endelige naturparkplan vil herefter blive behandlet i Randers og Norddjurs kommuner.

Når den endelige naturparkplan er vedtaget, vil kommunerne ansøge Friluftsrådet om certificeringen. Forventningen er, at Naturpark Randers Fjord opfylder betingelserne og kan kalde sig naturpark i 2018.

Kommentarer