112

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

Foto: Østjyllands Politi

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Lørdag den 16. juli 2022 klokken 22.51 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var sket et alvorligt færdselsuheld på Århusvej i Hessel ved Grenaa.

En på daværende tidspunkt 30-årig mand var kommet kørende i sydvestlig retning, hvor han, efter at have overskredet midterlinjen, frontalt stødte ind i en modkørende bil. I bilen befandt sig et tysk ægtepar, en 62-årig kvinde og en 74-årig mand, der begge afgik ved døden.

I dag blev den nu 31-årige mand ved Retten i Randers idømt seks års fængsel for at have begået uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt bil i narkopåvirket tilstand. Han og en dengang 32-årig medpassager slap selv fra uheldet med mindre kvæstelser, og den nu 31-årige mand blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, sigtet for uagtsomt manddrab.

Kendt skyldig

Ved Retten i Randers blev den nu dømte 31-årige mand kendt skyldig i at have kørt bil med både hash, MDMA og kokain i blodet, og han fik ved retten også frakendt sin førerret for bestandigt samt konfiskeret sin bil.

– Først og fremmest er der tale om en utrolig ulykkelig sag, hvor to personer mistede livet i forbindelse med et meget voldsomt trafikuheld. Men jeg er tilfreds med, at der nu er faldet dom i sagen, og at retten valgte at følge Anklagemyndighedens påstand om domfældelse for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, siger anklagerfuldmægtig Mathilde Paulsen, der har ført sagen ved retten på vegne af Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 31-årige mand udbad sig betænkningstid. Han skal forblive varetægtsfængslet efter dom.

Kommentarer