Fårup

Næste generation plantede skovtræer ved Fårup

Se billedserie Børn fra Fårup Børnehave var med til at plante de sidste træer i nye skovrejsning ved Fårup. Fremsendte fotos

Børn fra Fårup Børnehave gav et nap med forleden, da de sidste træer – 40 æbletræer – blev plantet i den nye skov ved Ahornvænget og Poppelvænget i Fårup.

Hele Fårup Børnehave var forleden på udflugt til den nyplantede skov ved Ahornvænget og Poppelvænget for at give Randers Kommunes skovfoged Randi Flensborg Jørgensen et nap med de sidste træer. Alle børn fik lov at plante et træ. Nogle var meget flittige og plantede hele fem træer, så der var næsten vabler på hænderne af al den graven.

Traeplantning-Faarup-04
Kort over den nye Fårup Skov. Illustration: Randers.dk

Børnene var meget omhyggelige med at få rødderne godt langt ned i jorden og få skovlet jorden tilbage i hullet og stampet til, så æbletræerne kan få det godt og give æbler mange år frem i Fårup Skov. Mange børn markerede deres træer med en sten, et stykke snor eller mærkede sig træets form og placering i rækkerne, så de senere kan finde deres træ igen sammen med mor og far.

Madpakker i den ”gamle skov”

Der var meget varmt i solen, og støvet stod omkring, når spaden blev sat i jorden. Så det var dejligt at komme ind i den gamle skovs skygge og svale luft og nyde madpakkerne.

Alle æbletræerne har blade, ja nogle endda også blomster, så der skulle komme æbler allerede til efteråret. Den nye skov ligger op ad en lille eksisterende lund på halvanden hektar, som kaldes labyrinten.

Med den nyplantede skov på tre en halv hektar er der fem hektar at gå tur i. Der er mange stier, så selv om skoven ikke er af de største, kan man godt gå sig en god lang tur.

I den spiselige ende er der udover børnehavebørnenes æblelund ”snapsebrynet”, hvor man kan plukke lidt havtorn, solbær eller rønnebær til egen bryg.

Kommentarer