Kultur

Musikalsk stilskifte – populær violinist nu i swingband

Esben Kjær. Pressefoto

Jazz Randers er klar med næste arrangement på Underværket. Denne gang med PS Swingband, som har fået selskab af violinist Esben Kjær, der har skiftet kammermusikken ud med swing.

Jazz Randers åbnede sæson 2023 med tæt på udsolgt hus, da det lokale band Nosey Joe & The Gigoloes spillede. Der er også store forventninger til næste koncert torsdag 2. marts på Underværket. Her kommer en af landets allerbedste og mest populære jazzkvartetter, PS Swingband, som spiller swingmusik med inspiration fra 30’erne og fra musikere spændende fra Svend Asmussen til Django Rheinhardt og Stephane Grapelli. Orkestret lægger vægt på tæthed, spilleglæde og overraskelser, så Jazz Randers garanterer publikum en rigtig god oplevelse.

Det er guitaristen og vokalisten Per Sørensen, der lægger initialer til PS Swingband. Han præsenterer også de enkelte numre og ikke uden en vis humor.

Og så kan publikum glæde sig til genhør med Esben Kjær, som netop har sagt farvel til Randers Kammerorkester efter mange gode år som et skattet medlem. Skal du møde ham fremover, så bliver det i PS Swingband, hvor han smukt stryger violinen og synger sine sange – som altid med et smil og et glimt i øjet.

Kim Mouritzen spiller guitar. Den mand kan alt med sine seks strenge – uanset stilart. Dynamiske soloer, hvor Rheinhardt-stilen træder ind foran den Jimmy Page-guitar, han spiller med det lokale band New Burns. Torben Nickelsen udgør swingbandets bundsolide og præcise rytmegruppe. Han vil også være kendt for at have spillet bas i det tæt-på-lokale Hot Zen Blues.

Kommentarer