Kultur

Musikalsk dokumentar med Klezmerduo i Øster Bjerregrav søndag

Klezmerduo, alias Ann-Mai-Britt Fjord og Henrik Bredholt. Pressefoto

Klezmerduo regnes blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. På søndag 27. august kan man opleve duoen i Øster Bjerregrav kirke klokken 19.

ØSTER BJERREGRAV – I oktober 2023 er det 80 år siden, at mere end 7000 jøder på mindre end en måned blev bragt i sikkerhed i Sverige – sejlet over Øresund i fiskerbåde og andre småskibe.

Det skulle vise sig at være en af de største vellykkede enkelt aktioner mod Nazitysklands jødeforfølgelser. Hvordan kunne det lade sig gøre? Hundredvis af danskere blev i løbet af få dage dybt involveret i en redningsaktion, der stadig står som et enestående eksempel på civil modstand i Europa,og som betød at mere end 98 procent af de danske jøder blev reddet.

”Hvad skulle jeg ellers ha’ gjort”, siger den unge ambulancechauffør, Jørgen Knudsen, da han bagefter bliver spurgt om, hvorfor han kørte rundt og advarede og transporterede jøder, han ikke kendte.

I en ramme af livsbekræftende jødisk klezmermusik fortæller Klezmerduo historien om danske jøder, der må flygte over hals og hoved og om nogle af de mange, der satte livet på spil for at hjælpe.

Duoen består af Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika og sang) og Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba og sang).

Entré til en aften med Klezmerduo i Øster Bjerregrav kirke er 50 kroner, som betales i forsalg på mobilepay 779781.

Alle er velkomne, og menighedsrådet i Øster Bjerregrav og Ålum Sogne håber på god opbakning, lyder det fra formand Peter Fast. 

 

Kommentarer