Randers By

Museum Østjylland kalder til middelalder-ballade for børn

Både Blæsekonen, som i virkeligheden hedder Tine K. Skau, og Skramle også kendt som Kai Stensgaard er konservatorieuddannede på henholdsvis blokfløjte og percussion. Deres store musikalitet blander sig i deres shows med god timing og skæv humor, og du kan opleve det hele på Museum Østjylland i vinterferien. Det er gratis. Foto: Guy Moscoso.

Gode borgere i landets smukkeste købstad! Så kaldes der til middelalder-ballade og musik, når musikgøglerne Skramle og Blæsekonen besøger Museum Østjylland i vinterferien og laver et fedt middelaldershow for alle børn og barnlige sjæle.

Der var smil på læben og højt humør, da duoen besøgte Museum Østjyllands åbne arkæologiske udgravninger tæt på Kalø i sommer. Også her brugte de områdets historie som drejebog for deres morsomme optræden. Så der er noget at glæde sig til, når de gæster Museum Østjylland i Kulturhuset i vinterferien. Foto: Museum Østjylland.

Hør middelalderstomp med blæs og bum, så håret blæses bagud og kig også nærmere på museets nye særudstilling om konger, magt og mønter i middelalderen.

Hvis I på museet går efter lyden af musik og gøgl og finder en kærre, så står Skramle og Blæsekonen klar lige der til at underholde jer! Og alle, borgere som banditter, får en lystig melodi med på vejen!

”Jeg så første gang Skramle og Blæsekonen optræde på en græsmark ved Kalø i sommer, og de var rigtig sjove. Og samtidig lidt frække, så jeg tror virkelig, at både børn og voksne vil være godt underholdt i vinterferien, ” siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

Middelalder-mønt-comedy-show

Udover at de omrejsende gøglere optræder for museets gæster to dage i vinterferien, er Skramle og Blæsekonen også meget interesserede i museets nye udstilling om middelaldermønter, Mønt og Magt. De ældste af de bittesmå mønter, som udstillingen handler om, er næsten tusind år gamle og fortæller historien om, hvordan vi fik mønter i Danmark. Udstillingen viser også, hvordan kongen kunne bruge mønterne til at styre sit folk! 

”Og det er en drejebog, som musikgøglere af Guds nåde og folkets barmhjertighed kan bruge til noget! ” smiler museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

”Skramle og Blæsekonen har fået alle de nørdede tekster om mønter, som er i udstillingen og har omdannet dem til et sandt middelalder-mønt-comedy-show! ”

Det er gratis at være med til middelalder-ballade på Museum Østjylland, og du kan komme tirsdag eller onsdag. 

Fakta

  • Middelaldersjov med Skramle og Blæsekonen, tirsdag og onsdag den 15. og 16. februar 2022, begge dage kl. 10.30 – 13.30 på Museum Østjylland, Kulturhuset i Randers.
  • Gratis. Ingen tilmelding – bare mød op.

Kommentarer