Randers By

Motion på jobbet: 5 minutter og 10 gode grin

Foto: Randers kommune

Brødrene Dahl samarbejder med Sundhedshøjskolen i Randers Kommune om at skabe mere sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Otte medarbejdere er uddannet til sundhedsambassadører, og hver dag samles de ansatte til fem minutters træning.

Klokken er 8.45 en fredag morgen hos Brødrene Dahl, og medarbejderne samles i et åbent område i lagerhallen på matriklen i det sydlige Randers. Lagerekspedient Heidi Dyrholm uddeler træningsredskaber, og hendes kolleger vikler øvet de lange elastikker rundt om hænderne, mens de langer ud efter hinanden i kærlige drillerier forklædt som fornærmelser. Fem minutter og mindst dobbelt så mange gode grin senere er flokken klar til at forsætte arbejdsdagen.

“Den fælles træning skaber god stemning på arbejdspladsen, og samtidig får vi rørt og strakt nogle af de muskler, vi bruger i arbejdet. Nogle har mærket en positiv forandring med det samme. Og samtidig får tjekket ind med hinanden. Hvis nogen ikke møder op til træningen, tager jeg kontakt for at høre, om de er ok”, fortæller Heidi Dyrholm, der er blandt de otte sundhedsambassadører hos Brødrene Dahl, der er uddannet af Sundhedshøjskolen.

Sundhedshøjskolen i Randers Kommune samarbejder med virksomheder, der gerne vil sætte fokus på sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Indsatsen er gratis og bliver tilpasset den enkelte virksomhed i samarbejde med ledelsen.

Mere energi og fællesskab

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Firmaidræt kan træning på arbejdspladsen nedsætte sygefraværet med op til 29 procent og øge energien og det sociale fællesskab med op til 83 procent.

“Det er efterhånden et velkendt fænomen, at fokus på sundhed og trivsel på arbejdspladsen har en positiv effekt på mange parametre. Derfor vil mange virksomheder gerne lave sundhedsfremmende indsatser, og vi kan hjælpe dem i gang. Vi uddanner sundhedsambassadører i sundhedsfaglig og pædagogisk viden, og så står vi til rådighed for støtte og sparring”, fortæller Ronja Jøker Jørgensen fra Sundhedshøjskolen.

“Vi har et rigtig godt samarbejde med Sundhedshøjskolen, og medarbejderne er glade for at få mulighed for at bevæge sig lidt hver dag. Selv er jeg mest overrasket over den betydning, det har haft på trivslen på arbejdspladsen. Nogle medarbejder finder næsten deres indre stand-up komiker frem, når vi mødes og laver øvelserne – så der bliver både grinet, hygget og gjort noget godt for kroppen”, siger Magnus Kristinsson, logistikchef hos Brødrene Dahl.

Hvis man gerne vil høre mere om samarbejdet med Sundhedshøjskolen, kan man finde kontaktoplysninger på Ronja Jøker Jørgensen på Randers Kommunes hjemmeside.

Kommentarer